Свързани новини

17.07.2018 13:30

Дори агнетата вече не мълчат, само българите

Видян 4097 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мълчанието на агнетата е клише. Но дори агнетата вече не мълчат в България. Козите и те. Само хората. Мълчат и търпят. Търпи се, ако ще става по-добре. А според една остроумна и, за съжаление, ужасно вярна фраза българската история в едно изречение гласи: "И след това станало още по-лошо". Знаем си го. Ала Дядо Вазов - според клишето - има такива народопсихологически стихове:


"Преклонената главичка остра сабя не сече.


Тази истина едничка кой би смял да отрече..."


В известен смисъл е парадоксално, че протестът на майките на деца в неравностойно положение, а при нас, когато е здравословно кой знае защо то е и социално, протест за защита на правата на децата и на всички други инвалиди, не предизвика сякаш такова социално съчувствие, поне в мрежите, като простеста на стопаните на агнета и кози, които също ги имат за свои деца. Защото деца и изобщо млади хора в българските села, че и в малките ни градове отдавна няма. Те умират, политиците са им издали смъртна присъда отдавна. Агнетата и козлетата са последният останал живот в селата ни. Без тях старите хора ще умрат от мъка и от глад. С тях ще умре и последното село. Не че и страната не си отива - за 28 години се е стопила с 2 млн. души, първа е по смъртност и е последна по родени деца в застаряваща Европа. Само за последните 9 години управление сме по-малко с половин милион, при положение, че балансът емигранти - върнали се е почти изравнен - 23 000 срещу 15 000 миналата година. 500 000 не са умирали в десетилетието на войни преди век! "Правете му сметка", както би казал някой селски стопанин. Е, не му правят, особено онези, които направихме милионери и милиардери де факто, независимо, че де юре се разписват срещу заплати от по 1000-2000-3000 лева.


Това на пенсионерите ни без друго трудно може да се нарече живот. В държава, която харчи 500 млн. хей тъй на за хидроинженери и 10 пъти повече - чутовните 5 млрд. лв. за нови оръжия, от които както писахме ще се откраднат 30%, но няма 200 млн. за всичките си инвалиди и 800 млн. за своите пенсионери, за да им осигури поне малко от малко приличен стандарт на ръба на бедността, а не под него няма какво да говорим за ценности. Хеле за европейски. Освен ценностите в натура и в брой, които си образуваха онези, които уж работят за нас.


Време е вече да сменим плочата. Защото днес агнетата ги убиват без съд и присъда по несъществуваща заповед на ЕС. Утре ще ни приключат и нас. Ако редактираме леко познатата фраза за идването на фашизма: "Когато дойдоха за агнетата, не направих нищо, когато посегнаха на децата инвалиди не понечих да ги спася, когато дойдоха за мен - нямаше кой да помогне"!


автор: Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за