Свързани новини

16.07.2018 09:31

Нинова: Спряхме умъртвяването на животни в Шарково с жалби до прокуратурата!

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Успяхме да спрем днес умъртвяването на животни в Шарково, като пуснахме жалби до Окръжната прокуратура в Ямбол, до главния прокурор и до Върховния административен съд.

Това каза за Агенция „Фокус“лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със ситуацията в Шарково. „С тези жалби искаме заповедта за избиването на животните да бъде спряна, тъй като в нея пише, че решението за тяхното избиване е взето на основание на проби от 9 юли, а самото решение за избиването е на 4 юли. И не само това - има много други съмнителни факти, като например споделеното от хората, че въпреки изминалото дълго време, нито едно от животните не е дало симптоми за болестта, нито има починало от естествена смърт“, каза Нинова. Тя поясни, че за днес БСП са спрели избиването на животните.

„Бяха стигнали полицията и ветеринарите до къщата на баба Дора, за която вече цяла България знае. Засега сме спрели и чакаме произнасяне на съда. Полицията се оттегли, а съдът трябва да каже дали тази заповед ще се изпълнява или ще я отмени“, допълни лидерът на БСП.

Продължаваме да сме на място с хората от Шарково и да ги защитаваме – ще се сменяме депутатите, докато е необходимо, бе категорична лидерът на БСП. „Тръгнах към София, за да видя как се движат нещата с подаването на жалбата във Върховния административен съд“, каза Нинова във връзка с обжалването на заповедта за евтаназия на животните. „Остана колегата Кристиан Вигенин, там постоянно ще има човек и няма да допуснем това, което са правили досега“, продължи лидерът на БСП.

Корнелия Нинова поясни, че БСП ще помогне на хората да заведат колективен иск пред европейски и български инстанции, за да им защитят правата. „Избивайки тези животни, обезлюдяват целия регион. Половината със сълзи на очи казаха: „Ние просто се изнасяме. Без животните няма за нас тука нито живот, нито поминък. Отиваме в големите градове, отиваме в Европа“. Странджа - Сакар се обезлюдява“, коментира Нинова.
Тя разказа, че е попитала полицаите на място на освание на каква заповед се намират там и влизат по къщите без да питат. „Такава заповед няма, а са там и действат по този начин“, обърна внимание лидерът на БСП.



Корнелия Нинова коментира думите на министъра на земеделието Румен Порожанов и пресконференцията на БАБХ и изрази притесненията си от вероятността, че мерките по умъртвяване на животните може да се разширят и към други населени места в областта. Според нея става въпрос за безумие и трябва да се спре, докато не се дадат безспорни доказателства, че има чума и да се направи повторна проба.
„Цял ден никой не ни показа един документ, в който пише: „Да, има чума“, изтъкна Корнелия Нинова.

 






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и