Свързани новини

14.07.2018 08:07

Тръмп и Мей се разбраха за търговско споразумение след Брекзит

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съединените щати и Обединеното кралство се договориха да сключат споразумение за свободна търговия след Брекзит, заяви днес британската министър-председателка Тереза Мей, цитирана от Франс прес.

"Днес се споразумяхме, че когато Обединеното кралство напусне Европейския съюз, ще опитаме да сключим амбициозно споразумение за свободна търговия" със САЩ, каза Мей пред журналисти сред срещата си с американския президент Доналд Тръмп в резиденцията Чекърс.

Президентът на САЩ обеща да подкрепи правителството на Великобритания каквато и политика да предприеме за Брекзит. Направете така, че да можете да търгувате с нас, призова той.

Само ден по-рано, в интервю за "Сън", американският президент Доналд Тръмп заяви, че стратегията на Тереза Мей за Брекзит ще развали перспективата за такова споразумение.

На пресконференцията той нарече интервюто "фалшива новина", защото в него не били включени положителните коментари за Мей.

Хиляди души се събраха за пореден ден в центъра на Лондон, за да протестират срещу посещението на президента на САЩ Доналд Тръмп, който е на работна визита в страната.

Недоволни от политиката на Тръмп издигнаха тази сутрин близо до сградата на парламента шестметров надуваем балон с формата на "бебе Тръмп".

"Извратената, мошеническа система ме заля с всичко, с което можа... Казах ви че, ще полетя и ето - тук съм!", написаха в "Туитър" организаторите на протеста от името на своето "бебе Тръмп". Десетки поддръжници и журналисти проследиха как "детегледачи" в сигнални жилетки, наглеждаха и се суетяха около балона, докато той се надуваше.

На сайта за набиране на средства за инициативата протестиращите посочиха, че са направили балона, за да покажат, че Тръмп е "голямо, ядосано бебе с крехко его и малки ръчички". "Освен това той е расистки демагог, а оттам и опасност за жените, имигрантите и малцинствата, смъртна заплаха за мира по света и за самото бъдеще на живота на Земята", казаха те.

След срещата с Мей американският президент ще проведе разговор с кралица Елизабет Втора край Лондон. По-късно днес се очаква той да посети за кратко посолството на страната си, пред което се готвят да се съберат хиляди протестиращи.


Източник: Гласове

 

 

 

 

 

 

 












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева