Свързани новини

13.07.2018 15:41

Ударните ремонти на мостове и тунели се правели заради НАТО

Видян 1599 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България има ангажимент да поддръжка 2959 километра пътища в страната в състояние, което да позволява преминаване на военна техника, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Целта е по тях да може да мине техника на НАТО, при нужда.


Министър Нанков обясни, че говори за 852 км магистрали, 1812 км първокласни пътища и 264 км пътища втори клас. Той уточни, че проблем има по мостовите съоръжения и тунелите и това е една от причините те да се ремонтират, предаде Гласове.


Над осем тунела ще бъдат ремонтирани тази година - два от тях на АМ Хемус. Планира се и строителството на общо 17 нови тунелни съоръжения до 2023 г.


За ремонт това лято са затворени тунелите Топли дол и Правешки ханове на АМ Хемус. Допълнителни защити ще бъдат инсталирани в лявата тръба на тунел Витиня, ремонт започва и в лявата на тунел Ечемишка.


Приоритетен е ремонтът и на тунела Кривия на пътя София-Кулата в района на Кресненското дефиле. Рехабилитация ще се извърши и на тунелите Траянови врата на АМ "Тракия" и тунела "Кричим-Михалково".


Заради ремонтни дейности по основните магистрали често се образуват тапи в разгара на отпускарския сезон.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Назаем от съседен форум: 30.06.2019 14:08

    из Тютюн на Димитър Димов: "На задните места фон Гайер и майор Фришмут също разговаряха тихо, но за по-сериозни неща. Двамата гледаха внимателно една карта, която бяха разтворили върху коленете си. — По долината на тази река могат да се концентрират най-малко четири дивизии — каза фон Гайер, като посочи с дръжката на лулата си върху картата. — Да!… — Фришмут кимна с глава. — Има широки полета за летища и маскирани лагери… Значи, от Южна България биха могли да потеглят едновременно към морето три успоредни колони. — Добре е да поискате и мнението на Военното министерство — предложи фон Гайер. — На българското ли? — замислено попита майорът. — Да. Те имат опита от три войни и познават основно местността. — Зная — каза Фришмут. — Но струва ми се, че е рано… Броман съобщи, че офицерският им корпус още не е изчистен напълно от антимонархически елементи. А и Тренделенбург настоява да не бързаме… Впрочем това са подробности. По-важни са пътищата!… — Майорът загрижено поклати глава. — Вижте този завой например!… Съвсем неправилно разрешение!… Оттук не биха могли да минат танкове и тежка моторизирана артилерия. — Те могат да поправят шосетата бързо — каза фон Гайер. — Това трябва да им се внуши още сега. — Искате ли да видите целия път? — попита бившият летец. — Докъде? — До гръцката граница. — Много добре, ако няма да събуди подозрение."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец