Свързани новини

13.07.2018 13:17

Премиерът: Не съм подписал за мигрантите, очаквам отговори под кръста

Видян 1704 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако има нещо, за което да ми е най-чиста съвестта - това е миграцията". Това каза от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова за миграционната политика, предаде „Фокус“. "Всички очакваха да подпишем Споразумение за мигрантите, но ние бяхме най-твърди. На последния Европейски съвет дори ми казаха, че съм циничен. Не само, че не съм подписал Споразумение, а в следствие на това, че не пожелах, очаквам да има отговори под кръста, както обикновено се казва", каза премиерът.


„Мигрантската вълна намери всички държави неподготвени, в това число и България“, заяви той. „И вашето, и нашето правителство бяхме неподготвени. Полицията, жандармерията и гранична полиция не бяха подготвени, нямахме предпазни съоръжения“, обърна се премиерът към БСП.


„Към момента можем да кажем, че пазим добре външната граница на Европа“, обяви Бойко Борисов. „От година и половина, когато върви Споразумението с Турция, проблемът е решен. Имаме 0 миграционен натиск“, посочи той. „Истинският проблем не е в нелегалната, а в легалната миграция“, каза още премиерът.


"Бих искал с вас, въпреки неразбирането ни по много теми, тази тема да я гледате много внимателно, защото има няколко подводни камъни", добави премиерът.


„Включително и съдът в Хага. Много внимателно ни следят поне пет НПО и група френски адвокати за всяко изказване по темата“, каза Борисов и поясни, че са много ясни регламентите за правата на човека.


„Сега въпросът е такъв. Легално минали, които не ги искат в Европа, да се върнат в третите страни. Когато искат да ги върнат сега, възникват няколко въпроса. Първо, те нямат ли права? Имат права и не могат насила да ги върнат. Тук трябва да се съсредоточим, това ни е шансът. Второ, когато ги върнат в България – ние къде да ги държим?“, поясни премиерът.


"Всички очакваха ние да подпишем Споразумение за мигрантите, а бяхме най-твърди", обяви премиерът.


„Попитах ги какво ще стане, ако подпишем, ако се скараме с Турция, ако в България влязат мигранти“, коментира той.


„Не само, че не съм подписал споразумение, а в следствие на това, че не пожелах очаквам да има отговори под кръста, както обикновено се казва“, посочи премиерът.


„Ние като българи трябва да намерим решение за легалните мигранти“, призова Бойко Борисов.


„Ако си мислите, че е лесно да надделееш в Съвета. На последния съвет ми казаха, че съм циничен“, се обърна той към БСП.


„Позицията ни е категорична, за защита на външните граници от всички структури на ЕС - България, Гърция, Италия, Испания“, обяви Борисов.


„За мигрантите, които бягат от война - ОК. Ще се грижим за тях 5-6-7 месеца, но след това да си отидат по родните места“, каза още той.


"Сега върви някаква фалшива новина, че със самолети сме ги приемали мигрантите на Безмер", разгневи се Борисов, цитиран от Канал 3.


"Категорична ми е позицията, че това не може да се допусне поради демографския вид на държавата. Не съм се съгласил и се надявам с подкрепата на парламента да удържим тази позиция. От граничните държави ние не сме се съгласили, защото считам, че ние не го заслужаваме, отсече Борисов.


Снимка: Дарик


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 55 30.06.2019 14:08

    Ние като българи трябва да намерим решение за легалните мигранти“, призова Бойко Борисов. Ако си мислите, че е лесно да надделееш в Съвета. На последния съвет ми казаха, че съм циничен. „За мигрантите, които бягат от война - ОК. Ще се грижим за тях 5-6-7 месеца, но след това да си отидат по родните места“, каза още той.МРЪСЕН ЛЪЖЕЦ.ПРОДАЖНИК,НЕКАДЪРНИК.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей