Свързани новини

13.07.2018 10:22

ЮНЕСКО окончателно подкрепи правителството за Пирин

Видян 2278 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Публикувани са официалните решения от 42-та Годишна сесия на организацията в Бахрейн. Без екооценка на промените в Плана за управление от 28 декември, съобщава trud.bg.


Официалното решение на ЮНЕСКО, което е публикувано на страницата на 42-та сесия на световната организация като параграф номер 72 на страница 148.


Окончателна подкрепа от Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО получи българското правителство за Пирин.


На сайта на световната организация вече са публикувани решенията от 42-та Годишна сесия на Комитета, която се състоя в Бахрейн.


Официалното решение на ЮНЕСКО, което е публикувано на страницата на 42-та сесия на световната организация като параграф номер 72 на страница 148.


Първоначално беше планирано срещу страната ни да бъде прието крайно негативно решение за Национален парк „Пирин“.


Комитетът бе заблуден от българските „зелени“, че с частичното изменение на действащия План за управление на парка, прието от кабинета на 28 декември, планината ще бъде застроена и изсечена.


За да защити националните интереси и да опровергае твърденията на еколозите, за Бахрейн замина българска делегация начело с вицепремиера Валери Симеонов. В нея имаше експерти от Министерството на околната среда и водите и Министерството на културата.


След проведените срещи с представителите на държавите-членки на Комитета на ЮНЕСКО, всички единодушно се убедиха, че твърденията на зелените не отговарят на истината. Затова първоначалното решение бе променено.


В окончателния вариант, прието на сесията с единодушие, няма текст, който да задължава България да прави Стратегическа екологична оценка (ЕО) на частичното изменение, одобрено от МС в края на декември.


Промените в Плана не се критикуват, като на българското правителство е препоръчано да се въздържа от нови решения за корекции, освен от тези от декември, направени на действащия План за управление. Държавата ни е помолена бъдещи промени да има едва след екологичната оценка на новия План за управление, който все още е в съда.


Решението на ЮНЕСКО от Бахрейн окончателно доказва манипулациите на зелените неправителствени организации у нас, които от десетилетия всячески се опитват да спрат развитието на зимните спортове, коментира "Труд".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Айде сега да замълчим и да се задействаме, че зимата иде!

  • 004 Кико 30.06.2019 14:08

    ДОбре, че има мислещи хора там и не се овт на провокациите на зелените.

  • 003 Теодор 30.06.2019 14:08

    Сега се надавям и втория лифт да стане реалност в кратки срокове.

  • 002 Балинка 30.06.2019 14:08

    Подкрепата от ЮНЕСКО дойде точно навреме. С това може да сложим точка на лъжите и спекулации на псевдо еколозите, който протестирата гръмко, че уж щели да застроят половината национален парк.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Честно казано ЮНЕСКО удари звучен шамар на нашите зелени НПО-та, които говориха по медиите от негово име. Аз лично след подобна издънка бих се скрил в дън земя и да се преориентирам да работя нещо друго. Ама предполагам, че те ще са за пореден път супер нагли и ще почнат да обясняват, че то всъщност от ЮНЕСКО не са искали да кажат това, а нещо съвсем друго.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби