Свързани новини

13.07.2018 09:30

Домусчиев загуби делото за промяна на приватизационния договор за БМФ

Видян 3353 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е прекратил производството по искането на компанията - собственик на Български морски флот за промяна на приватизационния договор, сключен през 2008 г. Това съобщиха от кабинета на вицепремиера Валери Симеонов, предаде БТА.


Дружеството на братята Кирил и Георги Домусчиеви Кей Джи Маритайм Шипинг се беше обърнало към арбитража с искането да се отмени ангажиментът му да поддържа определен тонаж на корабите заради "стопанска непоносимост" по време на световната икономическа криза. През 2016 г. арбитражът към БТПП се произнесе в полза на Домусчиеви. Вицепремиерът Симеонов обаче настоя правителството да отдели 2.4 млн. лв. и да обжалва във Върховния касационен съд. Съдът отмени решението, удовлетворяващо корабособствениците, и го върна в арбитража, който сега вече преценява, че не е компетентен да се произнесе по този казус.


По този начин, исканията на Кей Джи Маритайм Шипинг за промяна на приватизационния договор с Български морски форт са оставени без уважение и делото приключва окончателно в полза на държавата, пише в съобщението от името на Симеонов.


На 21 декември 2018 г. се очаква Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол да провери какво е изпълнението на приватизационния договор, напомня вицепремиерът. По негова оценка при установяване на неизпълнение, ще бъде начислена неустойка в размер на приблизително 58 млн. лв.


Депутат от Обединени патриоти е внесъл две предложения за промяна в закона, които биха освободили дружеството на братята Кирил и Георги Домусчиеви Кей Джи Маритайм Шипинг от ангажиментите, свързани с приватизационния договор на Български морски флот, съобщи днес по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. Той уточни, че текстовете са постъпили в деловодството на парламента в деня, в който арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е "охладил мераците им" за промяна в приватизационния договор.


 


Източник: Дневник



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и