Свързани новини

11.07.2018 16:50

Забраняват ремонтите през уикенда и сватбите на открито

Видян 1592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вероятно още днес ще бъде приета новата Наредба за обществения ред в София. На голям медиен интерес се радва отмяната на забраната за пиене на бира в парковете и градините, както и на други нискоалкохолни питиета – нещо, което досега де юре беше забранено, но де факто си се практикуваше поради липсата на какъвто и да било контрол.


Немаловажен нов момент е спирането на щурите съседи да ремонтират в събота и неделя. Промяната е знакова. Особено в сезона на ремонтите. Ако искат да използват почивните дни, за да разбиват, къртят, събарят, заваряват и да извършват всякакви подобни шумни дейности, комшиите ще трябва да събебрат писменото съгласие на всички във входа си. В противен случай, могат да бъдат сериозно глобявани.


Иначе, в духа на предложенията на вицепремиера Симеонов, шумът се забранява след 22 часа. Не, както е на морето, след 23 часа. Иначе по всяко време от 8 сутринта той е разрешен. Освен между 14 и 16 часа. Следобедът и нощта в жилищните сгради ще бъдат безшумно време за спане и релаксация.


Любителите на големите празненства няма да имат право да пускат фойерверки и заря след 22 часа, освен на 31 декември до 24 часа и на 1 януари от 0, но само до 1 часа.


Забрана се налага и за всякакъв вид шумни тържества след 22 часа, независимо от какъв характер са те. Специално вето има за сватбите на открито, които са характерни за ромите.


Уведомителният режим се променя в разрешителен за масовите събития, така че кмeтът нa Coфия вече щe мoжe дa зaбpaнявa пpoвeждaнe, ĸoгатo прецени, че зacтpaшaвaт здpaвeтo нa гpaждaнитe или пpoвoĸиpaт бeзpeдици в гpaдa.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!