Свързани новини

11.07.2018 09:49

Германия прави "трансферни центрове" за бежанци

Видян 1177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия ще създаде транзитни центрове, от които кандидатите за убежище ще могат да бъдат изпращани директно в отговорните държави, разкри германският вътрешен министър Хорст Зеехофер.


Употребата на термина "транзитни центрове" със сигурност ще създаде недоволство у левоцентристкия коалиционен партньор - социалдемократите. Някои техни представители се обявиха срещу създаването на съоръжения от затворен тип.


Зеехофер промени терминологията си с понятието "трансферни центрове", за да ги успокои, но заяви, че планът му е бил завършен на 4 юли, преди да преговаря по въпроса с Християндемократическия съюз на Меркел и със социалдемократите.


Министърът заяви, че ще цели яснота по въпроса кои държави членки на ЕС ще сключат двустранни споразумения с Германия за връщането на бежанците, регистрирани в тези страни.


Той обяви, че очаква "сложни разговори", но изрази надеждата си, че те ще се увенчаят с успех. "Колкото по-малко може да стори Европа, толкова по-важни стават националните мерки", каза Зеехофер.


Включването на двустранните споразумения е нужно за съгласието на останалите коалиционни партньори.


Вчера в Атина са пристигнали представители на германските власти, за да обсъдят подобно споразумение, научи ДПА от източници в гръцкото министерство на миграционната политика.


Очаква се Зеехофер и италианският му колега Матео Салвини да обсъдят въпроса в Инсбрук днес преди срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в австрийския град.


Лидерът на баварския Християнсоциален съюз Хорст Зеехофер първоначално искаше да оповести плана за миграцията преди четири седмици, но отложи представянето заради изразените от от канцлера Ангела Меркел опасения относно едностранното решение за недопускане на мигранти в Германия.


Твърдолинейният Зеехофер често се противопоставяше на дългогодишния си съюзник Меркел по въпросите на миграционната политика, още откакто се опълчи на решението й да допусне в страната близо единия милион бежанци през 2015-2016 г., припомня ДПА.


По време на представянето на плана в Берлин Зеехофер отбеляза, че той е част от промяната в политиката за предоставяне на убежища, която по думите му е спешно необходима за Германия.


Източник: Дир.бг.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и