Свързани новини

07.07.2018 08:01

Радев призова Китай да увеличи инвестициите си

Видян 1808 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Център за координиране на общите проекти и на нормите между ЕС и Китай да бъде изграден в София и увеличане на инвестициите, бяха сред обсъжданите теми по време на срещата между президент Румен Радев и министър-председателят на КНР Ли Къцян.


Радев призова Китай да увеличи инвестициите си в у нас в информационните технологии, образованието и науката.  „Китайските инвестиции в съседните страни са многократно по-големи, отколкото в България. Желаем да наваксаме това изоставане”, заяви Радев.


Президентът открои положителната тенденция за увеличаване на стокообмена между България и Китай, в който губим 1,4 млрд.лв., изрази надежда за ускоряване на процедурите за внос на български земеделски продукти в КНР и отбеляза, че в икономическото партньорство все още има голям неизползван потенциал.


Къцян изрази интереса на Китай за бъдещи инвестиции у нас в областта на промишлеността, информационните технологии, енергетиката, транспорта, културата, образованието и научните изследвания, както и за създаването на пряка въздушна линия между България и Китай, която да помогне за увеличаването на броя на туристите от двете страни.


По време на срещата президентът отправи покана към китайския си колега Си Дзинпин да посети България.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп