Свързани новини

07.07.2018 07:07

Изгониха момиче от център за деца с увреждания, защото майка му е на протестите

Видян 2541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

22-годишната Лорина, която страда от ДЦП, е изгонена от център на НПО Асоциация на родителите на деца с епилепсия, защото майка й подкрепя протестите, алармира самата родителка. Тя разказа своята история пред агенция Фрог.


При последното посещение, за това, че подкрепям протестите,  ме посрещнаха с думите:  „Ти защо си дошла тук, ма“. Децата станаха свидетели на тази разправия. Някои от тях се разплакаха, разказа Илияна. Беше унизително. Сякаш не се борим за живота на децата ни, а се разправяме на някой пазар, разказа майката, която и днес намерихме в палатковия лагер зад парламента. Тя останала шокирана от отношението. В телефонен разговор по-късно с председателката на асоциацията Веска Събева, чула аналогични думи. „Най-много се изненадах от отношението на другите майки. Тези, които са наети на работа в НПО-то за 400 лева месечно, видимо са настроени срещу мен. Другите ме разбират, обадиха се да изразят  възмущението си, допълни тя. И уточни: Така не наказват мен, а детето ми. 


Илияна Мелева разказа за куриоза, че въпросното НПО, което иначе се субсидира от държавата,  започнало кампания по събиране на средства в разгара на протестите на майките с увреждания. „Много хора откликнаха с дарения. В същото време организацията изгони детето ми, опитвайки се да ме накаже, защото се боря за живота му“, каза разочарована тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци