Свързани новини

05.07.2018 15:17

Меркел: Почвам да връщам бежанци

Видян 2362 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Престоят на мигранти, които нямат разрешение да останат в Германия ще бъде много ограничен. В транзитните центрове те ще останат само 48 часа, защото според нашата Конституция свободата на всеки може да бъде ограничена в този период. След това ще се осъществи прехвърлянето им в страните, от които са пристигнали", заяви категорично пред Бундестага – немския парламент, лично канцлерът Ангела Меркел. "Трябва да установим по-голяма регулация за всеки тип миграция, така че хората да знаят, че законът и редът се прилагат", каза тя пред препълнената с депутати зала. Ще бъдат създадени транзитни центрове на германо-австрийската граница, които ще разполагат с отделни помещения за жени, деца и мъже. За тези лагери обаче се изисква съгласието на Австрия, тъй като границата между двете държави в момента е затворена. Вътрешният министър Зеехофер посети Виена и получи ОК. Канцлерът Курц заяви, че ЕС се затваря изцяло за мигранти.


Неговото министерство вече подготвя споразумения „и с други страни от Европейския съюз за връщане на бежанци в държавите, в които те най-напред са подали молби за убежище”, заяви говорителката на МВР в Берлин, цитирана от Ройтерс. Държавите не се отбелязват, но е ясно кои са. Тук е важно да напомним, че именно фондация на ХСС – партията на Зеехофер, спонсорира създаването и прохождането на управляващата у нас партия ГЕРБ.


Опозицията обаче атакува Меркел за постигнатото споразумение. От Алтернатива за Германия направо подканиха канцлерът да подаде оставка.Недоволство изразиха и социалдемократите, които са част от кабинета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 дики 30.06.2019 14:08

    каква долна лъжкиня и мръсница е?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.