Свързани новини

05.07.2018 13:35

ВМРО: Цената на ел. цигарите без скок, парите от акциза – за пенсии и социални дейности

Видян 2039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената на електронните цигари без повишение, а парите от акциза ще са за пенсии и социални дейности. Това стана ясно от съвместната пресконференция на ГЕРБ и Обединени патриоти в Народното събрание днес. На нея мандатоносителите обявиха, че са съгласни да преосмислят първоначалното си решение за скок на акциза на електронните цигари, което автоматично щеше да доведе до сериозно увеличение на цената на самия продукт.


Ние, Патриотите от ВМРО, не бяхме съгласни с подобни действия, които ще ощетят потребителите. Това, както и липсата на предварително съгласуване на законопроекта на Коалиционен съвет, беше и нашият мотив да се възпротивим и да не го подпишем. Само ден по–късно ГЕРБ предизвикаха консултации с парламентарната група на Патриотите, на които ние представихме своето виждане, а именно поетапно и с не повече от 50% повишение на акциза, което да е в рамките на допустимото спрямо наложените практики в Европейския съюз.


Подчертаваме, обаче, че това трябва да стане за сметка на печалбата или поне на част нея, така че цената на изделието да остане на сегашните стойности, но и да бъде спазен пазарният принцип – да бъдат зачетени и защитени както правата на потребителите, така и на производителите.


Патриотите от ВМРО категорично настояваме и получихме уверението от партньорите от ГЕРБ, че парите, които ще постъпят в бюджета от новия данък, ще бъдат разпределени за пенсии, здравеопазване, социални дейности и за българските общности зад граница – друга голяма кауза на ВМРО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец