Свързани новини

05.07.2018 09:45

Меркел: Връщаме мигрантите след само 48 часа

Видян 2211 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канцлерът на Германия Ангела Меркел даде подробности около споразумението за мигрантите, постигнато след тежки преговори с коалиционния партньор и вътрешен министър Зеехофер. Това съобщи "Цайт онлайн".


"Трябва да установим по-голяма регулация за всеки тип миграция, така че хората да знаят, че законът и редът се прилагат", каза тя пред препълнения Бундестаг.


Ще бъдат създадени транзитни центрове на германо-австрийската граница, които ще разполагат с отделни помещения за жени, деца и мъже.


"Престоят на мигранти, които нямат разрешение да останат в Германия ще бъде много ограничен. В транзитните центрове те ще останат само 48 часа, защото според нашата Конституция свободата на всеки може да бъде ограничена в този период. След това ще се осъществи прехвърлянето им в страните, от които са пристигнали", каза Меркел.


От своя страна, Зеехофер поясни ,че транзитните лагери ще бъдат подобни на интернати ,без огради и бодлива тел, но под полицейска охрана.


За да се създадат тези транзитни центрове обаче се изисква съгласието на Австрия, тъй като границата между двете държави в момента е затворена.За да постигне споразумение, Зеехофер ще посети Австрия утре, стана ясно още на заседанието на Бундестага.


Германското вътрешно министерство вече подготвя споразумения и с други страни от Европейския съюз за връщане на бежанци в държавите, в които те най-напред са подали молби за убежище, заяви днес говорителка, цитирана от Ройтерс.


Опозицията обаче атакува Меркел за постигнатото споразумение. От "Алтернатива за Германия" направо подканиха канцлерът да подаде оставка.Недоволство изразиха и социалдемократите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец