Свързани новини

02.07.2018 17:17

Последен шанс за спасяване на Меркел

Видян 1918 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

8 часа преговори в нощта срещу понеделник не стигнаха на партньорите от 70 годишната коалиция ХДС – ХСС, която управлява Германия и разговорите продължиха през деня, без да стигнат до особен резултат. За да предизвика Меркел да подаде оставка, недоволният от лъжите й за мигрантите и не постигнатото нищо на срещата на върха на ЕС лидер на баварците Зеехофер хвърли оставката си като вътрешен министър. Тя не бе приета и ХДС на канцлера изрази желание за „още отстъпки” пред ХСС, на която предстоят тежки избори в Бавария.


Цената им е огромна: точно преди 95 години там вотът доведе на власт в Мюнхен, а после в цяла Германия нацистите на Хитлер, както сега е на път да стори създадената от бивш близък сътрудник на Меркел партия Алтернатива за Германия, която се родее с фашистите. Така цената за спасяването на канцлерския пост на Мути може да се окаже равна на цяла Германия. Алтернативата е и единствената партия в страната с растяща подкрепа, за разлика от падащите ХДС и ХСС – 3 процента само за миналия месец, и останалите на своите 18% социалисти, които са партньори на консерваторите в кабинета.


За спасяване на авторитета на Меркел като лидер на Европа и дума не може да става, след като Вишеградската четворка доказа пред всички наглите й лъжи, че има двустранни споразумения с тях да им прехвърли поканените от самата нея „бежанци”.


Дори симпатизиращият на канцлера CNN извади 3 сценария за развитието на обстановката – до един песимистични: „Меркел няма какво да даде на Зеехофер и ХСС, което да има значение за тях – това е вариант 1. Ако той се оттегли като вътрешен министър – вариант 2, може да е временна въздишка на облекчение за нея, но не променя нищо, защото конфликта между 2-те партии продължава. Да не говорим, че повечето в ХСС са много по-радикални от лидера си. И третият вариант е най-малко вероятен – ядрената опция с напускане на кабинета от баварците. В коалицията ще останат само ХДС и социалистите и Меркел ще трябва да управлява с правителство на малцинството, търсейки формална подкрепа от Зелените или свободните демократи, които обаче са точно на обратната позиция за мигрантите. Ако правителството се сгромоляса, ще павира пътя към нови избори – опция, която Меркел е заявявала, че предпочита пред кабинет на малцинството”.


След Втората световна война в Германия подобна каша не е била забърквана и вината е изцяло на Меркел и всичките й грешки и лъжи през последните 3 години, смятат всички чуждестранни наблюдатели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате