Свързани новини

02.07.2018 14:11

Нинова в Гърция: Образованието и културата са в основата на всеки прогрес

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Двореца на рицарите, в средновековния град Родос беше открит международният Сими симпозиум. Той се провежда от 20 години, като в него участват водещи интелектуалци, политици, дипломати, нобелови лауреати, историци, лидери на мнение. “За мен е чест, че съм поканена,като българка, на Сими симпозиума. Това е нещо много различно от всички международни форуми, в които съм участвала. Тук присъстват естествени авторитети и водачи на обществено мнение от четири континента. Темите за разговори помежду ни са:  борба с неравенствата, здраве ,имиграция, "нова визия за Балканите”; приключване на войната в Сирия; технологии, да отговорим на европейската дезинтеграция с прогресивна визия; преоткриване на прогресивна Европа и нуждата от нов социален договор"- заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Наред с дискусията, се провежда и програма за млади и бъдещи лидери. Председателят на социалистите сподели впечатлението си, че за пръв път вижда как, при толкова важни и належащи теми в дневния ред на симпозиума, образованието и културата заемат първо място. Нинова откри форума с Андрия Зафираку - Глобален учител за 2018 г, обединени от позицията, че образованието е един от начините да се преодолеят голяма част от кризите, които заливат света.


"Изразих нашето разбиране, че образованието и културата са в основата на всеки прогрес. Те гарантират на младите хора активна реализация и по-добър стандарт. Но тези думи трябва да намират израз в практически решения и всички събрани тук можем да дадем принос, като се ангажираме да съдействаме на всички равнища за едно - инвестиции в училища и учители - две думи, за които няма граници и различия помежду ни, дори да сме хора, дошли от четири континента"- заключи Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а