Свързани новини

02.07.2018 09:28

Меркел излъга за мигрантите, доказват Унгария и Чехия

Видян 3944 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като беше публично опозорена от факта, че използва фейк снимка, за да покаже, че уж се е карала на Тръмп на срещата на Г-7, а се оказа, че той я е замерял с бонбони, канцлерът на Германия Ангела Меркел падна още по-ниско. Чехия и Унгария, а след това и цялата Вишеградска четворка я разобличиха в нова лъжа, след като бе обявено, че тя е постигнала двустранни споразумения с тях за приемане на част от „бежанците”, попаднали в Германия по нейна покана. Засега само двама премиери от общо 14, с които Меркел твърди, че се е разбрала – Ципрас от Гърция и Санчес от Испания потвърдиха за сделка с нея.


Лъжите на Меркел са с цел да спасят кожата й от ултиматума на коалиционния партньор на партията й ХСС, с когото нейната ХДС е неразделна от 70 години, да напусне коалицията, която управлява Германия. По мнение на третия партньор и балансьор в нея – социалистите, двете партии „изглеждат като глупаци”, както гласи определението на официалния говорител на червените.


На срещата на върха в Брюксел преди уикенда Меркел прикри и друг важен факт, че двата нови вида бежански лагери, които ще съпъстват предислоцирането на досегашните мигранти и приемането на нови, няма да бъдат само извън ЕС, както се говореше. Немалко премиери, в това число и нашият, признаха, че ще има и в Съюза, но не е ясно къде. Евролидерите разчитаха да пробутат „бежанците” на страни извън общността като Албания. Нейният премиер Еди Рама, на когото поканата в ЕС не бе издадена, както се очакваше – а това тури кръст на усилията на бг европредседателството за присъединяване на Западните Балкани, тъй като подобна е и съдбата на Северна Македония, отхвърли категорично възможността да жертва страната си.


Даже в Либия, която в момента най-много изпраща мигранти към ЕС, като им взема парите, товари ги на кораби и пуска СОС, за да ги спасяват средиземноморските еврочленки Малта, Италия, Испания и Гърция, отказва да приеме дори и милиарди еврофинансиране за нови лагери.


Маршал Халифа Хафтар, „силният човек“ в Източна Либия, заради която ЕС свали и уби Кадафи и разби на 3 страната му, която благоденстваше, за да отвори черна дупка за тероризъм и миграция към ... ЕС, обяви че няма да приеме чуждо военно присъствие в страната за спиране на миграцията, след като европейските лидери приеха мерки за прекратяване на бежанските притоци от африканската държава, през Средиземно море към Европа, предава AFP.  Няма да приеме и „платформи за разтоварване“ на мигрантите извън Европа, за да се обезкуражат пришълците да се качват на корабите към Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се