Свързани новини

28.06.2018 15:52

След 19’, НАП мачка и други „отворени” медии и журналисти

Видян 3139 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 20-ия месец от 10-те ревизии срещу 19 минути, въпреки направената преди това проверка, от която ясно разбраха, че предпоставената им теза е несъстоятелна според предоставените от нас килограми документи, данъчните нападнаха още две медии, които „надскачат боя си”, както навремето Бойко Борисов беше скастрил Сашо Диков. Ден след собственичката на опозиционния на всяка власт сайт Афера Веселина Томова, налазиха и Мирослав Иванов – блогър и автор на сайта Трансмедия.


В нашата държава, в която според премиера няма цензура, само подсещат посредством ботушките на НАП. При това много – много не ги е еня за закона, понеже нас например, при разрешени 3 месеца плюс 2, но само при доказани нарушения, а това не бе станало към февруари 2017 г., ни мачкат 20-и месец и тепърва искат още и още документи, нищо че си ги имат още от лятото на 2016 г.


Бегъл поглед показва кои още хора са ревизирани и проверявани от НАП през последните 2-3 години и тормозът е неограничен по време и по размах, независимо от правните норми: Слави Трифонов, Огнян Стефанов, Соня Колтуклиева и това не е пълният списък. Някои не дават публичност на проблемите си и ги спестяваме. Изобщо, всеки глас и информационен канал, който говори или може да каже нещо неприятно в страната, която цъфти и връзва.


В проверката на Иванов интересен е и фактът, че тя „обхваща и всички физически и юридически лица, с които е имал нещо общо”.


По тоя повод би ни било интересно да научим защо НАП не провери много по-перспективни от приходна за хазната гледна точка лица? Ето например, след като КЗК отказа да проверява произхода на парите на Гинка Върбакова и Инерком по сделката с ЧЕЗ, а по данни на Капитал самоучастието в нея е 100 000 000 евро – 200 000 000 лева, не е ли редно данъчните да си направят тоя труд? В случай, че дамата и фирмата й не са най-големите данъкоплатци в страната, а няма данни да са, откъде такива пари?


Вместо НАП, ние отправихме към Върбакова и Инерком въпросите и чакаме отговор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци