Свързани новини

28.06.2018 14:36

Ципрас иска мигранти от Меркел, заби ни нож в гърба след предишния със Северна Македония

Видян 3602 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За втори път в рамките на седмици Гърция заби нож в гърба на България. Примерът Ципрас обеща на Меркел да подпише споразумение, с което приема вторично разпределение на мигрантите, които самата тя лично покани в Германия преди 3 години, а сега не ги ще, заплашена да изгуби коалицията и поста си. За това информира влиятелният британски Файненшъл Таймс. По този начин страни като България, които също са в ЕС вече нямат аргументи да отказват да спазват съществуващото в този смисъл и непроменено от нас, докато бяхме европредседатели Дъблинско споразумение. Според него поне 43 000 бежанци трябва да се върнат при нас, тъй като първи сме ги регистрирали. Според приетото предвидливо още на 19 юли 2017 г. от правителството Постановление №144 и неговата наредба, кметовете на българските общини ще имат ангажимента да настанят в домове, да осигурят работа и безплатно здравно, социално и дори спортно обслужване на пришълците. Независимо дали са легални, каквито повечето не са.


Напомняме, че само преди броени дни Атина подписа със Скопие споразумение за името Северна Македония, което България неведнъж беше заявявала, че не я устройва, тъй като съдържа претенции към нашата територия. В договора се признава македонският език и се отхвърля кражбата от Скопие на него на гръцката история, но не и на българската.


Сега пред ФТ Ципрас сам заявява, че е „отворен за специално споразумение с Берлин за ограничаване на "вторичното движение" на бежанци, които пристигат в южноевропейски държави, но се насочват на север към Германия”.


В същото време канцлерът Ангела Меркел заяви пред своя парламент, че съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос. Всъщност, заложена е само нейната съдба, тъй като коалиционните й партньори от ХСС са й дали срок до неделя да се е оправила с ангажимента, който пое още, за да ги вкара в правителството преди само 3 месеца. За тях е важно поради идващите наесен избори в Бавария, която пък е най-засегната от нашествието на „бежанци” провинция.


"Европа е изправена пред много предизвикателства, но предизвикателството, свързано с мигрантския въпрос, може да е решаващо за бъдещето на Европейския съюз", каза тя, преди да замине за срещата на върха в Брюксел, на която се решава съдбата й.


В речта си пред парламента тя призова за мултилатерализъм вместо за едностранни действия от страна на отделните страни членки на ЕС, защото в противен случай "никой повече няма да вярва в системата от ценности, която ни направи силни".



Тя говори и за необходимите реформи в еврозоната: „Гръцката програма, подобно на други, бе голямо предизвикателство, но можем да кажем, че еврото е стабилно. Тези програми вече приключиха, страните от еврозоната са конкурентоспособни. Бе свършена добра работа и бе даден добър пример за европейска солидарност”. Така Меркел изчетка византийския си сподвижник Ципрас.



В жалък опит да подкупи предварително премиерите на страните, които за разлика от Гърция не щат да приемат нейните мигранти, Мути обеща разработване на европейски стабилизационен фонд и вид европейски валутен фонд за избягване на потенциални кризи. „Ама друг път”, както се казва във филма.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Простака борисков няма роднини участници в балканскта война.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Човека пази интересите на своята държава.Ножа си го забиваме сами със слугинската си политика и то много пъти.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни