Свързани новини

27.06.2018 16:15

Меркел под въпрос, Германия отложи поканата на Македония за ЕС и тури кръст на европредседателството ни

Видян 2415 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Германия и Франция туриха кръст на българското европредседтелство и основната му цел – перспектива и покана за влизане в ЕС на Западните Балкани. Даже двете от шест държави, които се очакваше до края на юни да получат жест, че с тях някога ще започнат преговори, а това са Македония и Албания, няма да имат тази чест. Обезсмисля се и целият зор около споразумението на Атина и Скопие за името, което пък пряко ни удари и тепърва ще създава проблеми на България.


Проблемът е, че даването на зелена светлина за Македония и Албания, което значи нови трудови мигранти към ЕС, допълнително би усложнило без друго тежката съдба на канцера Меркел. Само 3 месеца и половина, след като взе за четвърти път поста, тя не може да потуши съпротивата срещу нея в собственото й правителство. Партиите в управляващата коалиция в Германия не успяха да разрешат своя спор по мигрантската политика след четиричасова среднощна среща между лидерите на консервативния блок на канцлера Ангела Меркел (ХДС/ХСС) и социалдемократическата партия. Затова медиите в страната пишат, че съдбата на канцлера Меркел е под въпрос.


Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел и баварският му съюзник в консервативния блок Християнсоциалният съюз (ХСС) от своя страна са в повече обтегнати отношения. Конфликтът е между лидерите им - канцлера Меркел и вътрешния министър, който е ресорен по темата Хорст Зеехофер (от ХСС), който настоява Германия да отказва убежище на бежанци, които вече са регистрирани в други европейски страни. Партиите от консервативния блок се обвиняват взаимно в клатене на коалицията, а червените играят балансьор, въпреки че обявиха останалите директно за „глупаци” чрез своя официален говорител. Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, социалист, разкритикува коалицията на Меркел пред най-влиятелния в. Ди Велт.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат