Свързани новини

27.06.2018 14:11

Инсулиново хапче вместо инжекция?

Видян 4070 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ежедневните инсулинови инжекции за лечение на диабет тип 1 и тип 2 могат да станат част от миналото, като вероятно ще бъдат заменени от инсулиновите хапчета. При хора с диабет тип 1 панкреасът не произвежда инсулин - хормон, който помага на глюкозата да попадне в клетките, за да им даде енергия - затова приемат инсулин. При хора с диабет тип 2 тялото не прави или използва инсулин добре и може да се наложи инсулинова терапия. В момента инсулинът се дава главно чрез инжекции, което е предизвикателство за диабетиците, затова учените се опитват да създадат хапче, което да не се разгражда в стомаха от киселините и ензимите, преди да се използва в организма. Дори инсулинът да стигне до червата той не може да премине през чревната стена, която предотвратява транспортирането на протеини.


   Ново проучване, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences описва как нова течна форма на инсулин в капсула с етерично покритие е в състояние да понижи нивата на кръвната захар при плъхове. Изследователите установяват, че нивата на кръвната захар бързо намаляват с 38% при плъховете, получили капсули, в рамките на два часа, и бавно, но постоянно продължават да падат до 45% за 10 часа.


За сравнение, нивата на кръвната захар рязко спадат с 49% в рамките на един час при инжектираните плъхове. Нивата след това се повишават, което е типичен отговор при недиабетни плъхове, преди да продължат да намаляват в типичния модел. Тези проучвания ще предоставят необходимата информация за подкрепа на клиничните тестове, които се очаква да започнат от три до пет години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 JamesJAT 30.06.2019 14:08

    Новости туризма тут zimnij-turizm.ru

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец