Свързани новини

27.06.2018 13:16

Премиерът дава оставка, ако има остров

Видян 3622 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   “Проверете и ако е истина, че съм си купил гръцки остров, ще подам оставка”, закани се премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.  Припомняме, че преди дни гръцки медии излязоха с новината, че остров Фидониси е придобит от българския премиер, който отрече.

"Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова или която и да е медия”, заяви Борисов по повод на сваленото предаване на Милен Цветков по Нова. То беше свалено от ефир  защото една от темите в понеделник срещу вторник, щяла да бъде именно въпросният остров. От Нова обясниха, че предаването е заличено защото не отговаряло на критериите за обективна журналистика и отразяване на мнението на всички страни. то тече над 10 г. там.

Вместо да игнорира темата като слух, Борисов я повдига за пореден път. "Гръмнали гръцките медии, че съм си купил остров в Гърция... Просто нещастни, долни лъжци жълти!  Мръсници!”, каза  той дни пред български журналисти в Брюксел.

 „Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят”, подчерта премиерът в сряда.  Загрижен за свободата на словото той все пак апелира да се изяснят обстоятелствата около неизлъченото предаване на Цветков. „Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност", каза той.  Борисов се обърна към оператора на Нова и му каза: "Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името не е честно. Всичко, което има фалшиво, да го пуснат - все ми е тая”.



Проваленият ефир на Цветков даде повод на опозицията да повдигне въпроса за медийната ситуация в България.

„Цензура в България има”, каза на брифинг журналистът и депутат от БСП и Александър Симов.  Според социалистите тежката медийна среда била следствие от управлението на Борисов. Симов припомни, че страната ни е на 111 място по свобода на медиите.”Има убити теми, има убивани предавания”, подчерта социалистът.

На снимката: Въпросният остров с надвиснали буреносни облаци днес



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 „Евродикоф“! 30.06.2019 14:08

    Довечера от 22 часа по телевизия Евроком ще има извънредно предаване на Сашо Диков – „Евродикоф“! Сашо Диков ще нищи „гръцкия остров“, мълчанието на всички медии по темата, както и защо бе спряно предаването по Нова тв на Милен Цветков. В предаването ще бъде показан и документа, заради който бе спряно предаването на Милен Цветков! Документ за купища килограми злато, минаващи през една фондация към … партия ….

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне