Свързани новини

26.06.2018 15:06

Италия ни плаши: Няма само ние да поемаме „бежанците”

Видян 1761 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европарламента и представител на правителствената коалиция в Италия Антонио Таяни, политически чадър на бг еврокомисаря Габриел, чийто съпруг му е мъжка секретарка, честно призна, че държави като България няма повече да се ослушват, а ще трябва да изпълняват Дъблинското споразумение.


Според него още на срещата на върха на ЕС в четвъртък трябва да се уточни, че мигрантите се връщат на държавите в ЕС, които първи са ги регистрирали. У нас това са поне 43 000 души. За които вече имаме издадено и скандалното Постановление №144 на МС от 19 юли 2017 г., което им дава права на български граждани, безплатно здравеопазване, образование, жилище, а също им осигурява работа или социални помощи.



„От общо 650 хиляди молби за убежище, подадени в ЕС за 2017 г., 416 000 са били регистрирани в три страни - Германия, Франция и Италия”, конкретизира той. Таяни призова на предстоящата среща на върха на ЕС да бъде обсъдена възможността за справедливо разпределяне на бежанците между страните от ЕС.


Трите големи няма да искат и да чуят позите ни, че не щем мигранти, защото сме подписали Дъблинското споразумение и дори не сме предложили да бъде променено, което можеше да свършим като европредседатели. Вместо да хвърляме толкова енергия за Западните Балкани, от което също бяхме ударени по линия на Македония.


 


В друго интервю, публикувано в италианския Месаджеро, Таяни настоя съдовете на неправителствени организации с мигранти, опериращи в Средиземно море, да имат официално разрешение за такава дейност, а в противен случай корабите им ще бъдат задържани. Тези съдове освен това трябва да предоставят достъп на борда си на военнослужещи от ФРОНТЕКС - граничната агенция на ЕС.


 


"Не трябва да се допуска те да действат по свое усмотрение и да способстват за нелегалната миграция. Дейността им трябва да бъде или оторизирана, или спряна. Европа трябва да ги контролира", подчерта Таяни.


Той е абсолютно прав, защото събрали парите на нещастните африканци, каналджиите ги хвърлят на лодки и веднага подават SOS ЕС да ги спасява, независимо, че са нелегални. Ако не им се върже, а страни като Италия, Гърция и Малта са твърди в това отношение, реват нагло пред правозащитните организации, които също са част от мафиотската схема.


 


Според него трябва също така да се засили контролът над източните граници на ЕС – такава е България, тъй като е възможно да се появи нов канал за нелегална миграция за Италия през Албания. Шефът на Европарламента обеща ЕП да работи активно за решаването на миграционния проблем с Австрия, която от 1 юни поема европредседателството. Което може да се приеме и като критика към европредседателството ни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но