Свързани новини

23.06.2018 13:36

Италия: До 1 година ще стане ясно дали ще се съхрани единна Европа

Видян 1988 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъдещето на Европейския съюз е поставено на карта и ще се определи в течение на годината, заяви министърът на вътрешните работи и вицепремиер на Италия Матео Салвини в интервю пред немското списание Шпигел, предаде Фокус.


„В течение на една година ще стане ясно дали единна Европа ще продължи да съществува“, заяви Салвини.


Вътрешният министър на Италия отбеляза, че страната му повече не може да пуска мигранти. „Не можем да приемем нито един човек. Напротив, ние бихме искали да изпратим някъде няколко“, добави той.


В сряда Салвини обеща да представи „пътна карта“ за решаване на миграционните проблеми на ЕС по време на работна среща на Европейската комисия. Четирите основни точки ще бъдат укрепването на Европейската служба за контрол на границите "Фронтекс", сключване на споразумения със северноафриканските страни за снижаване на миграционния натиск, създаване на система за прием на мигранти и ускоряване на процедурите за изгонване на нелегалните в страните от където произхождат.


В края на по-миналата седмица властите в Италия и Малта затвориха своите пристанища за кораба „Водолей“, на чийто борд се намираха повече от 600 мигранти и той бе приет от Испания.


Случаят предизвика дипломатически скандал в отношенията между Рим и Париж. Представителят на управляващата партия във Франция „Напред, република!“ Габриел Атал определи позицията на Италия като „отвратителна“, а президентът Еманюел Макрон обвини Италия в „цинизъм и безотговорност“ чрез официален представител.


В отговор на френската критика, италианското правителство заяви, че няма никакво намерение да приема „лицемерни поучения от страни, които на тема миграция винаги са предпочитали да се обръщат на другата страна“.


По-късно премиерът на Италия Джузепе Конте и президентът на Франция Еманюел Макрон проведоха преговора, в хода на които успяха да изгладят различията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще