Свързани новини

22.06.2018 15:15

Бг медиите в Сърбия ще получат 535 хил. евро годишна субсидия

Видян 2346 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските медии в Сърбия ще получат 535 хиляди евро годишна субсидия. Това потвърдиха днес след срещата с представители на българското малцинство президентите на България и Сърбия Румен Радев и Александър Вучич, предаде БНР.


Двамата президенти се срещат с българската общност в сръбския град Димитровград. Това е първа по рода си среща на толкова високо ниво с наши сънародници от Западните покрайнини за повече от десетилетие.


„Девет медии на български език дадоха своите заявки, три пъти повече от това което се финансира в момента. Снощи президентът Вучич разписа три пъти по-голям бюджет, който ще влезе в сила от 7 до 10 дни“, заяви българският държавен глава.


Той посочи, че по въпроса са образование на български език нещата се решават и след като 30 години не са издавани учебници на български език от миналата година вече има издадени.


„На срещата бе поставен един интересен въпрос за окончанията на фамилните женски имена. Защото тук например се води Боряна Димитров. Нашите сънародници настояха да имат възможност да записват Димитрова. Президентът Вучич пак отсече: „И това ще бъде факт“, каза Румен Радев.


„Въпросите бяха конкретни, аз казах на президента Радев, че много се бори за правата на хората тук... Все едно гледам себе си - като отида някъде в региона и се боря за правата на сръбския народ. За това гледам какво да помогна“, каза колегата му Вучич.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв