Свързани новини

22.06.2018 11:57

Цацаров поиска законодателни промени след бягството на затворника

Видян 1831 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До момента издирването на избягалия затворник в Ловеч не е довело до резултати, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди минути в парламента, предаде 24 часа. По думите му дори и да има оставки, това няма да промени нищо.


Главният прокурор постави въпроса дали трябва да се помисли за промени в законодателството. Той уточни, че е абсолютно на мнение, че лишените от свобода трябва да работят, имат право на труд, но това трябва да става под охрана и да бъдат с униформи, и с отличителни знаци.


Цацаров припомни, че не е тайна за никого, че вече година и половина главна дирекция "Изпълнение на наказанията" няма постоянно ръководство. "Прибавете към това социалните проблеми на надзирателите, действащите нормативни актове по отношение на режима в затворите, ще се получи картина, която ще покаже, че каквото и да е ръководството, при тези условия и тази нормативна база, това ще се повтаря още, и още".


Според него трябва да се проведе сериозна дискусия, която да даде отговор на въпроса, в състояние ли е държавата да осигури ред с местата за лишаване от свобода.


Коментарът на Сотир Цацаров беше в парламента, след като той участва в дискусия, организирана от евродепутатите Емил Радев и Фелис Хюсменова за борбата срещу финансирането на тероризма. Тя беше открита от шефката на парламента Цвета Караянчева. Тя обърна внимание, че повечето терористични акции са по 20 000 евро, като набирането на средства става по най-различни начини, включително чрез социалните медии, а парите минават през казина, галерии и тн.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от