Свързани новини

20.06.2018 11:55

Кутев: Трябва да спре безхаберието в МВР

Видян 1423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не съм убеден, че вотът на недоверие ще мине, но не е това целта. Ако мине, това би било добре за държавата. Въпросът е да спрем това безхаберие в Министерството на вътрешните работи”, заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев пред бТВ. Днес левицата внася втори вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов. Този път темата му е провал в системата на „Сигурността”. БСП предлага депутатите да останат без лятна ваканция през август, докато не решат проблемите, които заливат обществото през последните седмици.


Той припомни знаковите убийства в страната за последните шест месеца. Кутев заяви, че има над 15 въпроса към министъра на вътрешните работи, на които той винаги отговарял, че всичко било наред.


„Аз съм убеден, че цялата машина на държавата ще се насочи срещу майките на деца с увреждания. Те трябва да бъдат защитени”, каза още Антон Кутев в предаването „Тази сутрин“. Той призна, че се чувства неудобно всеки път, когато минава покрай Народното събрание и вижда всички майки и деца с увреждания, които протестират. По думите му обществото и държавата са длъжни да направят нещо за тези хора, тъй като те няма как да работят и да подобрят положението си.


„Майките на децата с увреждания са най-онеправданата част от обществото. Вчера имаше Национален съвет за интеграция на хората с увреждания, на който, за съжаление, видях как цялата мощ на държавата се изправя срещу тези жени, стоварва се върху тях и им доказва, че трябва да си приберат децата от протеста. Убеден съм, че сега цялата сила на държавата, със своите явни и подмолни сили, ще се изправи срещу  тях”, коментира Кутев.


На въпроса откъде ще бъдат взети пари, за да се удовлетворят исканията им, депутатът припомни, че правителството изтегли 16 милиарда, като не стана ясно къде отидоха те. „Колкото и да струва, трябва да бъдат удовлетворени исканията, защото е признак на цивилизованост”, отсече Кутев. Той сподели разкази на някои от майките, които са му споделили, че до средата на месеца имат хляб. После нямат пари за насъщния.


По повод скандала със скъпия билет на зам.-министърката на труда и социалната политика Росица Димитрова, Кутев посочи, че той лично е повдигнал въпроса в парламента дали България ще бъде представена на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк.


Кутев обясни, че тази конвенция не е ратифицирана в България, а и българската делегация е била без ясна концепция за своето участие и не е защитила интереса на страната ни и хората с увреждания у нас.


„Въпросът не е дали знаеш колко струва самолетния ти билет. Въпросът е, че ако имаш смислена политика и знаеш какви са ти целите, резултат можеше да има”, коментира Кутев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се