Свързани новини

19.06.2018 14:36

Гръм удари самолет над София, приземи се успешно в Пловдив

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мълния ударила самолет на нискотарифна авиокомпания, прелитащ над София на път към летище Пловдив. Това се е случило по време на голямата буря, която се разрази вчера над столицата и наводни подлези, улици и дори метрото, съобщи Монитор.


Пилотът на машината е заподозрял, че може би самолетът е бил ударен от мълния, но тъй като уредите не показали повреда, продължил полета си към пловдивския аеропорт, където се приземил успешно.


Когато обаче кацнал, поискал самолетът да бъде прегледан щателно от техници. Заявил, че най-вероятно е бил ударен от гръм, тъй като имало смущения в комуникационните канали и предпочел да не продължи с обратен полет към Брюксел. На пловдивското летище по това време на деня обаче нямало техници и затова било решено техническата инспекция на самолета да бъде извършена на следващата сутрин във вторник.


В същото време обаче на летището чакали пътници, които още в същата вечер трябвало да отлетят за Брюксел. Те вече били минали чекиране и митница и затова били задържани в граничната зона два часа след полунощ във вторник, пише marica.bg. Хората получили ваучери за храна, но се оказало, че на летище Пловдив нямало нито вода, нито сандвичи. Наложило се пътниците да се подкрепят в малките часове на деня със солети и студен чай.


На сутринта във вторник, когато техници проверили самолета, не установили повреди и полетът за Брюксел бил планиран за ранния следобед в същия ден.


Специалисти припомниха, че авиокомпаниите са задължени да изплащат еднакви финансови компенсации на пътници, ако полетът е отложен с повече от 3 часа. Обезщетенията са еднакви, без значение дали става дума за нискотарифен или редовен полет. В случай, че полетът е закъснял съобразно определенията за закъснял полет, то тогава въздушният превозвач е длъжен да предостави на пътниците: храна, напитки съобразно времето за изчакване, достъп до телефон, компютър, факс, хотел, когато е необходимо и трансфер между летището и хотела. Ако закъснението е над 5 часа  и пътник реши да пътува, то има право на  връщане на пълната стойност на билета, или възстановяване на частта или частите от полета, които не са били осъществени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще