Свързани новини

19.06.2018 14:01

Гърция: Името на Македония е лошо за България, добре е за нас

Видян 6194 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на външните работи на Гърция Никос Коцияс увери, че целите на Атина са на северната си граница да има приятелска страна и партньор. Съгласно думите му, споразумението е по-добрият вариант от това Македония да стане „общност, доминирана от Турция, да се разпадне и да отвори пътя за Велика Албания или Велика България“, отбелязва скопското електронно издание Фактор.


Коцияс бе категоричен, че правителството на Гърция е взело предвид всички възможни варианти за развитието на ситуацията и че националните интереси на страната са защитени, а договорът със Скопие ще влезе в сила едва след приключване на необходимите конституционни промени, предаде Фокус.


Първият дипломат на Атина подчерта, че проблемите на външната политика са много сериозни и коментира, че „някои говорят без да мислят за последиците“.


И наистина, Северна Македония всъщност е българската, наричана още Пиринска с център Благоевград, докато частта от историческата област, която е бивша югорепублика е Западна на чисто географски принцип.


Друг важен въпрос, решен в ущърб на България в споразумението между БЮРМ и Гърция, е признаването на така наречения македонски език, за което ние отворихме път с наложения от САЩ скоростно договор със Скопие. Освен другото, международното документиране на западния диалект на българския език, е първата крачка от превземането на цялата родна история, свързана с този край. Опит за това е неосъщественото за щастие, благодарение и на усилията на 19 минути, вдигане на табуто за самостоятелна „македонска църква” на базата на Охридската.


Напомняме, че тоталната аматьорка за външен министър Е.Захариева чак изрази специални благодарности и любов към колегите си „Никос и Никола” за подписаното от тях споразумение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Оставка, съд и затвор 30.06.2019 14:08

    Тъпият Борисов да разбере, че предателите от Балканската война не са забравилиш да вредят на България. само той бедният олигофрен говори за мир...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева