Свързани новини

18.06.2018 18:06

Спецзакон за богаташа, дал шейната-убиец на Московски

Видян 11102 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проектозаконът за автомобилната камара е на път да направи монополисти шефове на фирми приближени до властта. Срещата на превозвачите в парламента разкри имената на привилегированите. Миролюб Столарски и Илиян Филипов са на път да получат огромни права, пише Афера.бг.


Собственикът на Карат-С Миролюб Столарски вече не веднъж е получавал бонуси от властта. Благодарение на ГЕРБ той успя да се сдобие с линиите на градския транспорт в столицата и концесията на гара Пловдив.


Сега се оказва, че същият този Столарски е регистрирал търговската марка Българска автомобилна камара. Само три месеца след това депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов внесе проектозакона, който според останалата част от бранша дава на Столарски и неговите приятели права да раздават и отнемат лицензите на преките си конкуренти. Самият Иванов обясни че се е свързал със Столарски и той му е казал, че марката е прехвърлена незнайно защо и кога на работодателската организация КРИБ.


Около проектозакона на ГЕРБ фигурира и името на Илиян Филипов, подарил моторната шейна, с която транспортният министър Ивайло Московски катастрофира, при което загина малкият му син. Филипов е съсобственик на най-голямата автотранспортна компания ПИМК. Подобно на Столарски и той вече е бил облагодетелстван от властта. Бизнесменът получи лиценз за жп превозвач, както и концесия за дълъг период от време на Интермодалния терминал в Пловдив.


 В парламента превозвачите алармираха за  огромните права, които би получило ръководството на камарата. Ако законът мине в НС, то Столарски и Филипов ще могат да дават и да отнемат лицензи за превозваческа дейност на преките си конкуренти на пазара. Освен това, те ще имат достъп до документацията на всички превозвачи, включително информация за контрагенти и цени за превозите, а това име е бизнесът ужасяващ конфликт на интереси.


В същото това време срещу закона Столарски скочиха и компании, които също са близки до ГЕРБ. Начело на протеста на автобусните превозвачи бе Ивайло Константинов, който допреди няколко месеца бе депутат от ГЕРБ и е председател на областното ръководство на партията в Дупница.


Тук се разкрива един от сблъсъците на интереси в ГЕРБ. Константинов е близък до премиера Борисов, докато Столарски е приближен до Цветанов в сферата на транспорта.


Резултатът от конфронтацията ще стане ясен до 25 юни, за когато е насрочен национален протест на превозвачите, в който освен автобусните, ще вземат участие и голяма част от автотранспортните компании. Очаква се пред парламента да  бъдат паркирани и десетки автобуси, които ще блокират трафика в центъра на столицата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева