Свързани новини

18.06.2018 14:40

Седмѝцата става скоростен трамвай до Симеоновско шосе

Видян 3584 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трамвай номер 7, който в момента стига до Бояна, ще завива от бул. България и ще стига по ул. Тодор Каблешков и нейното продължение покрай Южния парк, Мол Парадайз и Зоопарка, което предстои да се прави, чак до бул. Симеоновско шосе. Линията ще бъде скоростна. По нея и сега минават най-новите мотриси в милионния град. Планът е на софийския кмет.


Йорданка Фандъкова припомни, че от 1 юли предстои временното спиране на трамвая за реализиране на недовършените при предишния ремонт на трасето преди 2 години дейности. Реконструкцията ще отнеме около месец и половина – до средата на август, прогнозира кметът. Фандъкова датира и ремонта на 250 м от ул. Каблешков – от Кауфланд до ъгъла с бул. Цар Борис Трети, където към пътя се прибавя по едно платно от двете страни, така че цялата отсечка от бум. Бъкстон да бъде бърза и удобна. Работатата щяла да приключи максимум до края на ваканционния август. Действа се и в дъждовно време, за да не изостава от графика.


Когато приключи работата там, машините ще се пренесат да ремонтират ул. Каблешков в зоната от мола до ул. Костенски водопад, където имаше реконструкция само преди няколко години. Но има нужда от разширяване на улицата, която трябва да се превърне в алтернативно трасе на Околовръстния път и да го дублира поне до мола Парадайз.


Кметът напомни, че сред ремонтите на лятото е и преасфалтирането на част от бул . Левски – от Ректората на СУ до Попа. Другото, след като се пусне метрото, ще се възстанови и поразбитата от строежа на подземната железница връзка от Попа до НДК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 фандъков 30.06.2019 14:08

    Назаем от мрежата Интернет форумите и социалните мрежи се напълниха с шеги, свързани с наводнената столица. Коментаторите проявиха завидно чувство за хумор предвид създалата се ситуация. - Тате, тате, далеч ли е НДК? - Не говори, а плувай. - Плавай, плавай, така ще е то, като не ходим на море, то ще дойде при нас. - Добре че не са завършили "Бронзовата къща" че щеше да й протече покрива. - В София ако преплуваш улицата на червен светофар, глобата е 50 лв. и ти взимат банския за месец. - София, София, моя малка Венеция. - Столична община ни уреди Венеция, но забрави да пусне гондолите. - Караянчева към Фандъкова: Данче, ако пуснеш едни гондоли, ще стане точно като във Венецуела - Пратете някой евролидер на романтичен круиз с гондола в метрото. Да види за какво се усвояват фондовете. - Е сега да имаше един Моисей да разтвори водата... - Седя си аз и си чакам метрото и изведнъж... ферибот! - Възползвайте се сега - Софийското метро вече предлага и превоз с подводници. - Имаме си вече нови реки. Трябва да намерим кръстници. - От сега нататък не са ни нужни кръстници на реки и улици в България защото слава Богу си имаме Б.Б. и можем просто да си кръщаваме улиците и реките на негово име, като за да ги различаваме просто им добавяме цифра. По този начин ще може да величаем името му по подобаващ се начин, което за тази личност е абсолютно задължително според мен!!!! - "Боса по асфалта, вървя си, влизам в метрото...и плувам..." - Извинете, как да стигна до Софийския университет? - По течението, по течението.... - "Метрополитен предупреждава пътниците да се пазят от мъртвото течение". - Институтът за дясна политика подготвя изданието "Бизнес перспективи пред пристанище София". Гост-лектор - Йорданка Фандъкова.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни