01/02

Свързани новини

13.06.2018 15:09

МВР шеф - в пенсия заради Пелов

Видян 3127 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на Областната дирекция на МВР – София – комисар Георги Григоров (на снимката вляво) е подал рапорт за пенсиониране. Искането му да напусне системата е свързано със случая на избягалия затворник Владимир Пелов. Както е известно престъпникът беше убит по време на престрелка в Ботевград.


Вътрешният министър Валентин Радев още във вторник загатна, че ще има уволнени на базата на анализ на случая Пелов. Оказва се, че нещата се решават много по-деликатно- с пенсиониране.  Така ведомството се опитва да размие отговорността и никой да не поеме вина за тежкия инцидент.


  Малко по-късно вчера заместникът на Григоров - Веселин Георгиев пък подаде оставка. Своята работа напусна и шефът на ботевградското районно управление. Те негодуват, тъй като твърдят, че всички действия, свързани с издирването на Пелов, са се ръководили от главна дирекция Криминална полиция. Оттам обаче никой не е наказан.


В същото време Фрог направи шокиращи разкрития за убиеца на Пелов – Марио Панчев – Дебелия. Той е бил в комбина  с полицаи и магистрати от София. Връзките им не били само на приятелска основа, но и на финансова. Панчев вземал между 30 000 и 50 000 лева от обвиняеми, с обещание, че ще ги спаси от наказателно преследване и съд. След това всички си разделяли плячката.


От години това бил бизнесът на Марио Панчев. Навремето се занимавал със сводничество, но зарязал бизнеса с жени, откакто напипал по-доходоносната ниша. Панчев не криел връзките си с ченгета, прокурори и съдии, напротив. Парадирал с това, че седял в кабинетите им, ходел по ресторанти с тях и дори по почивки. Най-често жертвите били цигани.


„Заключват някого. Казват на Панчев и той отива на разговор с него в ареста. Иска му парите, като обещава, че неговите хора ще му издействат свободата. После я стане, я не. Взема парите и край. Онзи не смее да си ги потърси, защото знае за какво ги е дал и няма как да писне. Пък и е наясно, че Марио се познава с ченгета. Ако реши да иска парите, знае че може по-зле да стане”, разказаха източниците на Фрог. Агенцията публикува и множество снимки на Панчев с хора от МВР. На една от тях той дори е с униформа на полицай (на снимката вдясно). Припомняме, че само преди дни бившият вътрешен министър Румен Петков обяви, че убиецът на Пелов е бил агент на МВР. В подкрепа на тезата му говори и фактът, че никога не е бил съден или лежал в затвора, въпреки богатото си криминално досие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху