Свързани новини

13.06.2018 09:36

Американците готвят нова хим.провокация в Сирия, сочи Русия

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като в понеделник и вторник помогна на сирийската армия да отблъсне настъпление на терористите от окупирания от САЩ бряг на Ефраткъм Палмира, сега т.нар. въоръжена опозиция готви нова акция. Според говорителя на военното министерство в Москва ген. Игор Коношенков идеята е „да симулират поредната химическа атака на режима срещу цивилното население". По данни на руската разведка бойците от ССА са донесли цилиндри с хлор в селището Хакл ал-Джафра в провинция Дейр ез-Зор.


„Видеоклипът с постановката, след разпространението му в западните медии, трябва да послужи като причина авиацията на международната коалиция, водена от САЩ, да нанесе нов ракетен удар срещу държавните обекти в Сирия, и да оправдае офанзивна операция срещу сирийските правителствени войски на източния бряг на река Ефрат.


„Министерството на отбраната на Русия предупреждава, че е недопустимо да се използват подобни провокации, за да се дестабилизира ситуацията в Сирия", категоричен бе Конашенков.


Интересно е, че месеци наред организацията за защита от химическо оръжие не е готова с експертизата за предишната инсценировка, доказана със свидетелски показания на участници във видеото на т.нар. Бели каски от Дума в освободената от ислямисти предишния ден Гута. Напомняме, че в понеделник Израел заплаши с война Иран и да бомбардира базите му в суверенна Сирия, чрез премиера си Нетаняху, чийто гост в момента е Борисов навръх своя рожден ден.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец