Свързани новини

13.06.2018 09:34

Тръмп не свали санкциите срещу КНДР

Видян 2072 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Санкциите на САЩ срещу КНДР не бяха свалени от американския президент, след като подписа споразумение за унищожаване на вече почти унищожените корейски ядрени оръжия лично с Ким Чен Ун в Сингапур.


Той обаче обеща „замразяване” на ученията около полуострова, защото „без друго са скъпи и можем да спестим бая пари на нашия бюджет”. Покани севернокорейския лидер на гости в Белия дом, което момчето, дето може да му бъде внук прие.


Тръмп даже му показа Звяра си – своята лимузина, която всички наричат по този начин.


Така се сбъднаха прогнозите на Иран, който официално предупреди приятеля си Ким преди срещата да не храни големи надежди за нея, съдейки по собствения си опит с едностранно прекратеното от САЩ ядрено споразумение. И над 100 млрд.долара, задържани или вече похарчени от американските банки, въпреки договора, според който още преди 3 г. трябваше да бъдат върнати на Техеран.


След това Иран обяви подигравателно: „Не се знае дали този тип човек, с когото севернокорейският лидер разговаря, няма да скъса споразумението още преди да се е върнал у дома”, както заяви говорителят на кабинета Мохамад Багер Нобакт пред ИРНА. Неговият колега от външното министерство в Техеран Бахрам Касем пък рече, че Тръмп „предава сделките и партньорите си”.


Срещата не мина и без гаф, най-вероятно нарочен, на американския президент. С дебелашкото си чувство за хумор, преди с корееца да заемат срещуположните си места за обяд в Капела хотел на остров Сентоса, милиардерът се обърна към фотографите: „Всички да ни направите добри снимки – да изглеждаме готини, красиви и слаби, и съвършени”. Възпълничкият Ким сгъна усмивката си и се видя на останалите разочарован. Въпреки това седна и отново се направи на весел, но си личеше, че лошото чувство остава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв