Свързани новини

11.06.2018 14:33

САЩ, Рим и Париж искат Русия обратно в Г-8, Германия заплашва с евроразкол

Видян 2325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заявленията на американския президент Тръмп и на френския му колега Макрон, че е време Русия да се върне в Г-8, подкрепени и от новия италиански премиер Конте, намериха отпор в Германия. Пред телеканала ZDF държавният секретар на външното министерство в Берлин Нилс Анен заяви, че това би породило разкол в Европа. Според него, „ако няма никакво движение от страна на Русия и просто я поканим обратно, това никой няма да го разбере. Все пак сме група, която защитава общи ценности. Не бива да допускаме още един разкол”. Само напомняме, че докато Берлин прави тези декларации, усилено се занимава със Северен поток 2, където ще двойно повече от досегашния тече руски газ към нея и съседите й.


От Китай, където проведе доста успешна среща на алтернативната организация ШОС, Путин заяви, че Русия не е напускала Г-8, а другите й членове просто не са пристигнали на поредното заседание на гости при него. Той подчерта, че има нова, по-перспективна осморка. 8-те от Шанхайската организация, наред с Русия и КНР, са Индия и Пакистан и средноазиатските републики, а наблюдатели са страни като Иран и от БРИКС. Путин обърна внимание, че БВП на двете организации практически е равен, но с тенденция 8-те от ШОС да растат много по-бързо според всички западни експерти. И сега те обединяват половината население на света.


„От бившата Голяма осмица или седмица има смисъл, ако вместо с приказки, се занимаваше с реални решения. А сега е единствено самопиар”, отсече Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион