Свързани новини

11.06.2018 09:53

Дончев: Не виждам нищо нередно в думите на жена ми, подкрепям я напълно

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не виждам нищо нередно в думите на Светлана, подкрепям я напълно, каза пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев по повод пост на жена си във Фейсбук. Публикация на Светлана Дончева в социалната мрежа предизвика възмущение и дори призиви за оставката на Дончев. Първият й пост беше: „Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!”. Той е бил докладван и свален. Това накара съпругата на вицепремиера да се защити и тя пусна още няколко поста. Последва и реакция от Българския хелизнкски комитет (БХК), който призова Дончев или да се разграничи от думите на жена си, или да подаде оставка.


„Има нещо, което ме притеснява в подхода – допускането за колективна отговорност. В една правова държава отговорността е лична. Колективна отговорност на база семейна и друга  принадлежност е характерен за други режими – за комунизма за фашизма”, коментира в предаването „Тази сутрин” по бТВ Томислав Дончев.


Той обясни, че конкретния пост на съпругата му е предизвикан от висока музика. Имало обаче и натрупвания. Не виждам нищо нередно в тези думи, подкрепям я напълно –  трябва да има правила, които да бъдат следвани от всички, каза още вицепремиерът. Той напомни, че жена му не е политик и има право да изразява лично мнение.


„След като живее с мен, едва ли трябва да стои вкъщи и да шие гоблени – тя е професионалист, има право на мнение, получи много подкрепа, много критик и дори заплахи”, коментира още Томислав Дончев.


Той уточни, че принципно е против езика на омразата и смята, че стереотипите са нещо опасно.


По случая „Пелов” Дончев смята, че МВР е работило здраво за залавянето на беглеца, но очевидно не е постигнало успех. На въпроса трябва ли да има оставки той отговори, че ако има длъжностно лице, което не си е свършило работата, то трябва да понесе отговорност.


Относно казуса с отнетите деца от български семейства в Норвегия вицепремиерът каза, че държавата може да съдейства на тези хора да си търсят правата по съдебен път.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са