Свързани новини

09.06.2018 09:16

София Прайд и контрашествия в столицата

Видян 2011 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единадесетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели – "София Прайд", ще се проведе днес в столицата. Темата през тази година е „Различни хора, равни права!“. "Поход" ще има и в Пловдив, Варна, Бургас и Русе, съобщи бТВ.


Придвижването през центъра на столицата в следобедните часове ще бъде затруднено. Ще има промени в движението и паркирането. Столичната дирекция на вътрешните работи ще охранява шествията.


Шествието ще започне в 19 ч. от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столична община.


Още в 16:30 ч. започва музикалната програма с Рут Колева, Иво Димчев, Михаела Филева, Танцуваща София, Yambadon, Spice Girls Tribute, Jennifer Benediction, Dead Man’s Hat Live. Има и съпътстващи културни и спортни събития.


Междувременно консервативни организации организират голям брой свои мероприятия.


От 14 до 16:30 ч. е заявено шествието "Поход за семейството", което ще започне от площад "Независимост", ще продължи по бул. "Цар Освободител", ще премине покрай сградата на Министерския съвет, а оттам по бул. "Княгиня Мария Луиза" и по бул. "Витоша" до Националния дворец на културата.


Само 30 минути след това - от 17 часа, пред билетния център на НДК ще започне концерт с наслов "За Възраждане на семейните ценности". Той е организиран от партия "Възраждане" и е планирано да приключи в 20 часа.


В 18 часа пред пилоните на НДК ще се събират участници в друго шествие, които ще се придвижат по бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", пред сектор "А" на Национален стадион "Васил Левски" , по алеята покрай сектор "Г" на стадиона до езеро "Ариана" в Борисова градина, където събирането ще приключи.


От 17 часа в Княжевската градина ще се състои протест "Да спасим децата на България и българското семейство".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    В нормалните цивилизовани държави, гей парадите се само-финансират. В една страна от третия свят като България, пълна с малоумни хомофоби, се налага финансирането на охрана. Като не ви харесва гей парада, стойте си в къщи. Гейовете се борят за нормални човешки права, тези хомофоби тръгнали да си налагат мнението по въпрос който въобще не ги касае. Не, неможете да накарате някой който се е родил гей да стане хетеросексуалист, дори и да забраните парада.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и