Свързани новини

08.06.2018 13:38

Кутев към Борисов: Какво говорихте с Путин за доставки на газ?

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нито едно от прессъобщенията, които сте пуснали от МС, не отговаря на това, което обявява Путин, заяви народният представител от БСП. „Какво говорихте с Владимир Путин за доставките на газ?” Това попита от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев премиера Бойко Борисов. Той припомни промените в решенията и политиките на министър-председателя за строежа на газовия проект през годините.


„Преди време на заседание на МС, взехте решение за ускоряване на „Южен поток”. През 2012  г. сте казал, че това е изключително изгоден проект за България. Казал сте, че г-н Путин Ви е споделил, че през декември 2015 г. трябва да тече газ и че г-н Ердоган е подписал всички нужни документи.


През декември 2015 г., г-жа Румяна Бъчварова е заявила, че благодарение на приятелството си с Америка, сте спрели три големи руски проекта. По-късно, след среща с Путин, заявихте, че България запазва газоразпределителната си роля на Балканите, че той и Ердоган нямат нищо против входната точка на тръбата да е на българската граница и че през „Турски поток” ще влизат 34 – 35 млрд. куб. метра газ. Какво се промени през всичките тези години и какво обяснихте на г-н Путин?”, попита Кутев.  


Той добави, че вероятно българският премиер и руският президент  са били на различни срещи, защото оценката на МС коренно се различава от оценката на г-н Путин. „Вие говорите как през нашата територия ще минават 35 млрд. куб. метра природен газ, докато г-н Песков казва, че договореност по доставките на газ през България през „Турски поток” няма, а че от страна на България има интерес”, припомни Кутев.


На руски и на английски можем да се разберем. На банкянски- не!


„Нито едно от прессъобщенията, които сте пуснали от МС, не отговаря на това, което обявява Путин”- каза  Антон Кутев  и призова премиера Борисов да подмени екипа си, защото очевидно не разбира какво се говори на срещите му. Народният представител от БСП добави, че премиерът не е отговорил на въпроса му, и добави: „На руски и на английски можем да се разберем. На банкянски няма да се разберем, не. ”, заключи Кутев, след като Борисов напусна пленарната зала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв