Свързани новини

08.06.2018 09:46

Стражар към Иванчева: Тука не е лунапарк

Видян 1974 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дебел стражар ни каза "Тука не е лунапарк". Репресиите стават все повече, вече не можем да носим сутиени в килията. Третата жена, която е с нас в ареста, е с 4 пъти наднормено тегло.


Това са само част от думите на обвиняемите за взимане на подкуп в особено големи размери Десислава Иванчева - временно отстранен кмет на Младост, и Биляна Петрова - нейна заместничка, вече уволнена от и.д. кмет на района Румен Русев, предаде Оффнюз.


Късно вечерта на 7 юни - след над седемчасово заседание, Иванчева си тръгна с белезници от съдебната зала и с думите "Няма смисъл да се говори, виждате, че каквото и да кажа, не ме чуват". Сама, защото Биляна Петрова бе освободена и изведена от залата часове по-рано, след като отпадна необходимостта да бъде отстранявана като зам.-кмет. Всъщност тя донякъде сама предизвика влизането в сила на заповедта си за уволнение, издадена от Русев на 4 юни.


"Говори се, че трудовите ми правоотношения са прекратени, няма смисъл да ме отстранявате, заяви Петрова и поиска да не се дава ход на делото. Прокурорът Тихомир Стоев възрази, че и да има заповед за уволнение на Петрова, тя не е влязла в сила, защото не й е връчена. Съдът обаче прекъсна заседанието за половин час, за да се извърши проверка. След възстановяването му в залата влязоха юристи от община Младост, които връчиха на Петрова заповедта за прекратяване на договора й като зам.-кмет. Връчена при условия на отказ, същата се смята за влязла в сила, обяви съдията, докладчик по делото, Красимира Костова и освободи Петрова от заседанието.


Това е преврат в местната власт, провикна се Иванчева. Вие ме отвличате,  каза Петрова на полицаите, които й сложиха белезниците и изведоха от залата.


Заради нарушаване на реда в съдебната зала Иванчева се сдоби с 200 лева глоба. Малко след това в залата се чуха силни викове тип стенания - Петрова е изпаднала в нервна криза, стана ясно след края на заседанието. Тя е на диазепам, много е зле, обясни Иванчева.


Съдът отхвърли твърдението на Петрова и Иванчева, че се подменят доказателства по делото от папките, които четат, и затова те искат да ги препишат. Не прие и искането на Петрова за отвод на всички съдебни състави от Апелативния специализиран наказателен съд, както и на прокурорите по делото.


Апелативният специализиран съд потвърди решението на по-долната инстанция, като отстрани от длъжност Десислава Иванчева. И втората съдебна инстанция се аргументира с това, че служебното положение на Иванчева й предоставя широки правомощия, неограничен достъп до документи в общината и възможност да влияе пряко на свидетели и доказателства, особено ако в бъдеще й изменят мярката в по-лека.


Решението за отстраняването на Иванчева като кмет на Младост не подлежи на обжалване. Ако бъде оправдана по делото за взимане на подкуп тя може да се върне на поста си, стига мандатът й да не е изтекъл.


Бисери от съдебната зала:


Десислава Иванчева: Ако предполагаме, че аз съм кмет, значи моята заповед е законна. А ако не съм, а Румен Русев е кмет, значи аз съм една безопасна игла. Ако г-н Русев е кмет – макар че той няма нищо общо с гласа на 29 000 души - аз ще съм принцесата, която в момента няма никакви функции. Ще си дрънкам глупости, ще си ходя на фризьор, ще си ходя на маникюр – и така ще ми е по-лесно.


Биляна Петрова: Добре, че съм в ареста, така поне се чувствам сигурна за живота си. Този съд има за цел само да ме съсипе.


Описание на ареста от двете обвиняеми: На мен ми падна едно мъхесто, гадно влакнесто нещо... Което съм го запазила. Банята е гнусна - едни тръби от 4 дупки бие вода и е една смрад. Имаме си хлебарки , бълхи, дървеници - всичко си е разнообразно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец