Свързани новини

07.06.2018 13:16

В.Мицов пита кмета за Бронзовата къща

Видян 1506 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Музикантът и общински съветник Венци Мицов внесе официално питане до кмета на София Йорданка Фандъкова по повод инсталацията Бронзовата къща, която не само, че се оказа авангардна, но и е невидима за никого.Той бе един от хората, които подкрепиха проекта и сега се чувства подведен. В писмото си Мицов пита каква е ситуацията с монтажа на сегментите на инсталацията, дали общинската администрация знае за идеята на Пламен Деянофф за временна инсталация, която ще стане постоянна и дали превръщането на временната инсталация в постоянна означава, че Столичният общински съвет е бил подведен. Накрая Мицов задава и въпроса колко пари са похарчени до момента за площадката на пл. Княз Александър I и дейността по монтажа.



Ето официалното питане:

"УВАЖАЕМА Г-ЖО ФАНДЪКОВА,

В последните дни скандалът с художествената инсталация „Бронзовата къща” на художника Пламен Деянофф успя да предизвика множество въпроси, които изискват своят отговор от страна на Столична община.
С решението, което Столичен общински съвет взе на заседанието си от 09.11.2017 година бе подкрепен доклад за поставяне на временна художествена инсталация „Бронзовата къща“ на пл. „Княз Александър I“ за периода януари-декември 2018 г (вх.№ СОА17-ДИ10-79/4/31.10.2017 г.).
В решението, подкрепено от голяма част от общинските съветници бе изразена подкрепа за инсталацията, осмисляща по нов начин градското пространство в София.
Днес (към датата на питането – 07.06.2018 година) „Бронзова къща” няма.
Вместо това бе направен опит за сглобяване на част от сегментите на творбата, но след това те бяха разглобени и прибрани.
В последните дни станахме свидетели на едно смущаващо видео, което бе разпространено в социалните мрежи и стана достояние на медиите.
Във видеото от сайта „Кунстхале” – Виена,  самият автор на „Бронзовата къща” споделя мисли, които ни водят към идеята за задкулисно решение (
https://www.youtube.com/watch?v=68MQzAQQB5I).
Като съветник, подкрепил идеята за художествената инсталация „Бронзовата къща” и чувствайки се подведен, искам да задам следните въпроси:

1. Каква е ситуацията с монтажа на сегментите на инсталацията?
Защо не бе спазен срокът на приетия от СОС доклад, а именно – „в периода на председателството на България и Австрия” (нашето председателство е към своят край, а инсталацията отново е в нулевата си точка)?

2. Общинската администрация чувала ли е за идеята, спомената във въпросното видео на Пламен Деянофф за „временна инсталация, която ще стане постоянна”?

3. Превръщането на временната инсталация в постоянна ще означава ли, че Столичен общински съвет е бил подведен процедурно?

4. Колко пари са похарчени до момента за площадката на пл. „Княз Александър I“ и подготвителната дейност за монтажа на „Бронзовата къща”?".






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп