Свързани новини

07.06.2018 09:31

Сърбия поиска ЕС да се разграничи от изявление на Наталия Апостолова

Видян 1966 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбският министър на отбраната Александър Вулин заяви днес, че ако ЕС иска да си върне доверието на сърбите, ще трябва да се разграничи от изявлението на ръководителката на делегацията на ЕС в Косово Наталия Апостолова, предаде Танюг, цитирана от БТА. Българката оглави мисията на ЕС в Косово на 1 септември 2016 г.


"Да кажеш, че насилието над сърбите в Косово е предизвикано от самите сърби е като да кажеш, че жертвите на изнасилване сами са искали да бъдат изнасилени", каза Вулин.


Така той реагира на изявлението на Апостолова, че етнически мотивираните нападения над косовски сърби изглеждат, като че албанците си "връщат" на сърбите.


"Трябваше ли да напомняме на ЕС да излезе с изявление, ако Апостолова бе казала това за някой друг народ? Изявлението на Апостолова дори не е политическо изявление, това е позиция на човек, който оправдава всяко насилие над сърби и така става съучастник в насилието. Ако държи на сърбите, ЕС трябва да проговори и да се разграничи от изявлението на Апостолова", смята Вулин.


Преди да поеме представителството на ЕС в балканската страна Апостолова бе на същата длъжност (от 21 май 2013 г.) в Триполи, Либия. Преди това работи като зам.-ръководител на мисията на ЕС в Египет, а по-рано - в Генерална дирекция "Разширяване" на ЕК и в Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел.


В рамките на еднодневната си визита в Прищина на 16 април т.г. премиерът Бойко Борисов се срещна и разговаря с Наталия Апостолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Не така с всеядна Сърбия 30.06.2019 14:08

    Тук 19„ преиграва. Цитират се сърбо-циганите, а не се дават обстоятелствата и самото изказване. Реакцията е близка като тази на шизофрениците управлявани от МВР. Ако в България някой даде такъв отговор те ще извикат в един глас “ауу това значи война...“.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да