Свързани новини

05.06.2018 17:50

Странна шарка на Славейков, има време да се премисли

Видян 2088 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кадър на Йоана Панкова във Фейсбук групата И след Петър Диков ли по петърдиковски? стана истински хит в нета вчера. Старите софиянци се чудеха как е възможно полаганата в момента настилка на площад Славейков да изглежда по-шарена дори от кичозно и некачествено направената на недалечния бул. Витоша. Лошо ми е, пише един от коментаторите. "Славейков ще е по-шарен от Витошка! Та-даам”, анализира авторката на фотото. Като гледам какво и как са подредили, вече си е за ремонт, шегува се друг – известният артист Калин Руйчев.


„Знаех си, знаех си, че ще измислят някоя ад-скост...не ми е лошо, а и аз не знам какво ми е...мислех си наивно, че от "Витошк(ка)" по-зле не може да бъде, но подозирам,че ще ме оборят...”, допълва читателка. „Тези павета откъде са останали? От Правец?”, пита софиянец. „Кичозно! А паветата сякаш са от Lego”, изтъква някой, който явно е от квартала, защото се изписва като Сърдитият ГрафЪ – алюзия с ул. Граф Игнатиев. „Не след дълго ще можем да си вадим павета както на Витошка и да ходим да ги мятаме по общината!”, обобщава революционно настроенията в групата за реформи на градската среда Асен Попов.


Напомняме, че от 8 години се правят планове за реконструкция на ул. Граф Игнатиев и прилежащите й площади и градини, като възлово място в тази толкова важна централна градска зона заема именно литературният площад Славейков. Добрите намерения обаче, дори намерили щедро европейско финансиране, явно не намират добро изпълнение. Случва се същото, което сполетя и бул. Витоша, и т.нар. Ларго. Макар изпълнителят да е различен – още една от шепата фирми, които обират големите обществени поръчки, откакто имаме това управление.


Крайният резултат от ремонта на невралгичната зона в сърцето на милионния град трябва да се види за Деня на София 17 септември или най-късно до края на октомври, уверяват от Общината. И той щял приятно да ни изненада. Ще поживеем, ще видим.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Чичо Пей 30.06.2019 14:08

    Хубавото на българина е че от всичко разбира и за всичко има "компетентно" мнение! Ако се реши да се направи един писоар в центъра пред Партийния дом, тогава да видите колко мнения и предложения ще има! Абе, всестранно развити личности!

  • 001 Стоименов 30.06.2019 14:08

    Фандъкова, махнете фонтана от Славейков и оправете "цицата" на Витошка! София има нужда от артистичен директор, както и от повече вода на правилните места и по правилен начин.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Един мистичен ден за вас

Един мистичен ден за вас, в който няма да сте наясно