Свързани новини

05.06.2018 12:16

Болна от рак на гърдата се излекува с нова имунотерапия

Видян 3190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  52-годишната Джуди Перкинс е без рак от 2 години благодарение на революционна имунотерапия, пише DailyMail. Използваният метод бе представен на годишната конференция на Американското дружество по клинична онкология. Перкинс е диагностицирана през 2003 г. и нито едно лечение не е успяло да изкорени рака на гърдата, който се е разпространил в цялото й тяло. Джуди Перкинс е имала тумори с размер на сливи в черния дроб, засегнати били и лимфни възли на гръдната стена и корема. След седем вида химиотерапия, завършили с пълен провал, туморите й били напълно унищожени от собствените й бели кръвни телца след иновативната инжекция. "В рамките на две седмици усетих, че туморите в гърдите ми се свиват и аз започнах да се чувствам по-добре", споделя болната.


Учените, ръководени от Националния институт по рак в САЩ определили уникален "подпис" на рака на гърдата - генетичните мутации, които правят рака на всеки човек различен. След като са открили 62 мутации, те установили, че има бели кръвни клетки, които могат да търсят и унищожат четири от тези мутации. За да се засили имунната система, се вземат  от болния няколкостотин от важните Т-клетки и ги разрастват в армия от 82 милиарда. Това отнема осем седмици, след което белите кръвни клетки се инжектират обратно в тялото си, за да вършат работата си. Методът използва собствените клетки на пациента, за да атакуват рака.


Перкинс е първата в света, върху която се прилага успешно лечението, наречено Adoptive cell transfer. Майката на две деца е без рак вече две години и нейната история е публикувана в престижното научно списание Nature Medicine. Новото лечение ще бъде на разположение на по-голяма група от пациенти до пет години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева