Свързани новини

02.06.2018 09:18

Уволниха разкрилите далавери в БДЖ

Видян 3598 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освободиха експертите от отдел Вътрешен контрол в БДЖ-Товарни превози, които разкриха схемата с фиктивни ремонти на локомотиви в предприятието и други нарушения в дружеството, предаде OFFNews.


Формалният повод е, че целият отдел се закрива, но само на трима са дадени заповеди за освобождаване. Уволнените са: Петър Бръснаров, Борислав Илиев и Георги Нешев. Именно те алармираха за нередностите в държавното дружество и изпратиха сигнал до министъра на транспорта Ивайло Московски. Бръснаров бе един от източниците, цитирани при  разследването на журналиста от Нова телевизия Марин Николов.Останалите им колеги са преназначени на други длъжности. Закриха цял отдел Вътрешно фирмен контрол и от него направиха два, за да спасят другите служители.


Веднага след освобождаването им управителят на БДЖ-Товарни превози Любомир Илиев е издал  заповед, с която разпореди тримата служители "да не бъдат допускани в административни сгради и обекти на БДЖ, както и да не им се предоставя информация и документи по никакъв повод".


„Ако всичко е наред, ако няма престъпления, корупция и злоупотреби в това дружество от какви документи се плаши да не излязат наяве в публичното пространство", пита Бръснаров пред OFFNews. В края на миналата седмица транспортният министър призна, че кредиторите запорираха сметките на БДЖ, а просрочените дългове ще са за сметка на всички български данъкоплатци.


На фона на подобен колапс би следвало да се търси максимално изчистване на системата от порочните практики. Вместо това, уличителите биват санционирани, а хаосът придобива форма на статукво.


Това уволнение не е първият подобен случай. По-рано в ДАИ, който също е  държавен транспортен орган уволниха шефа на Автомобилната администрация-София Кънчо Димитров. Той е човекът, който е подал сигнал за корупция и е съдействал на ГДБОП за разкриване на схема за продажба на шофьорски книжки. След акцията при неговото активно участие ГДБОП бяха арестувани 12 от общо 16 изпитващи от столичния ДАИ.


Тогава самият транспортен министър Ивайло Московски обяви за неговото освобождаване. Абсурдното е, че Димитров изгуби поста си, а междувременно уличените служители до един се върнаха на работа, въпреки повдигнатите от прокуратурата обвинения  и в момента отново изпитват кандидат-шофьори.



"Интересно защо г-н Московски иска да уволни единствено мен. Може би защото съдействах на компетентните органи за реализиране на арестите", заяви Димитров.


И в двата случая става дума за ведомства пряко подчинени на Министерството на транспорта начело с министър Московски. Самият той получава известна протекция пред компетентните органи. Вече се навършиха четири месеца след трагичния инцидент, при който на Боровец загина 4-годишният син министъра. Припомняме, че при катастрофа с моторна шейна, управлявана вероятно от Московски загина детето му. И до ден днешен разследването около фаталната случка е обвито в пълна мъгла, а министърът продължава да заема поста си.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    извод-цялата мръсотия в държавата се върши от управляващите-зловония,корупция,кражби и бедност за народа-самозабравихте се велможи.......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а