Свързани новини

01.06.2018 16:32

България подава заявка за чакалнята на еврозоната до края на юни, заяви Горанов

Видян 2005 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще подаде заявката си за чакалнята на еврозоната до края на юни. Това увери финансовият министър Владислав Горанов. Той участва в конференция, посветена на обществените услуги в рамките на Българското европредседателство.


По думите на министъра, бюджетната рамка на Европейския съюз най-вероятно ще бъде приета през 2019 г., а не както беше по план до края на българското европредседателство.


"В интензивна комуникация на експертно ниво сме с представителите на Европейската централна банка, държавите - членки, които са в еврозоната и Европейската комисия. Работим върху пътна карта. Скоро ще завършим този процес", заяви Горанов, съобщи Гласове.


За еврозоната и цяла Европа в променящия се свят финансовият министър коментира:


"Все по-често трябва да осъзнаваме, че Европа е една много малка част от света – ако преди 100 години сме били център на икономическо развитие, сега една много малка част от икономиката на света. Същевременно, бидейки една малка част от икономиката на света, генерираме около 35% от всички социални разходи в света и конкурентоспособността на европейската икономика е поставена пред все по-големи и по-големи и предизвикателства. Това, което се случва с нашите партньори в Америка, според мен играе лоша шега на всички. Същевременно няма лоша криза и европейските лидери осъзнаха, че трябва да бъдат все повече заедно и все по-егоистично настроени в рамките на Съюза, тъй като се вижда, че зависимостта от останалия свят нараства с всеки изминал ден и ако ние не търсим общи решения бързо, ще бъдем в голяма степен от останалите континенти".


По време на форума отчет за изминалите пет месеца, в които София беше домакин на ключови срещи за Европейския съюз, направи министърът отговарящ за ресора Лиляна Павлова. По думите ѝ, Австрия, която наследява България, ще продължи нашите приоритети за дигитална свързаност, акцент върху младите и интеграцията на Западните Балкани.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион