Свързани новини

31.05.2018 09:32

Песков опроверга Борисов: Няма договореност за Турски поток

Видян 2664 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На преговорите между Владимир Путин и Бойко Борисов не са достигнати конкретни договорености за доставки на руски газ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава ТАСС.

Изказването на Песков прозвуча часове, след като Борисов заяви, че Русия и Турция „нямат нищо против” разклонение на тръбата към нашата страна за последващ транзит към други държави от региона. Газпром, Булгартранзгаз ще се разберат за условията, по които ще става транзитът през България към страните от Балканите и Западна Европа, посочи Борисов .

Говорителят на Путин обаче опроверга думите на премиера, че „Турски поток твърдо влиза у нас”.

"Руската федерация проявява интерес за развитие на проекта Турски поток през българска територия", заяви Песков. Коментарите на самия Путин по време на пресконференцията също бяха в тази посока, но на този етап конкретни договорености не е имало.
 „Не, не са се договорили. Не е била и целта да се договорят, не е имало възможност за преговори между президента и министър-председателя, за да се договорят за това. България проявява интерес”, обясни Песков.
По думите му към момента няма как отклонението да се реализира, защото няма гаранции от страна на ЕС и България, „с оглед предишния опит” (спирането на проекта Южен поток с писмо на вицето Е. Захариева – б.р.).

„У тях (българите – б.р.) има желание да получат отклонение, но въпросът е откъде, през какви граници”, заяви Песков. И посочи, че е сложно да се преправя проект, който в момента се реализира.
Противно на плановете за двудневна визита, премиерът Борисов се прибра от Москва ден по-рано, съобщи бТВ. Първоначално визитата беше обявена за 30 и 31 май, но премина само в рамките на един ден.
След срещата си с президента Владимир Путин, колегата си Дмитрий Медведев и българската общност в Москва българският министър-председател е решил да намали визитата си. Причините за това не бяха посочени.



Лавров хвали Радев



Руският външен министър Сергей Лавров изтъкна българския президент Румен Радев сред другите желаещи да водят диалог с Москва. „Напоследък редица европейски партньори демонстрират не само интерес, но и готовност да се върнат към здравия разум”, заяви Лавров в Минск. Като нагледен пример за това той посочи преговорите на високо равнище на европейксите лидери и в частност отблеляза визитата на Радев в Русия.



















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци