Свързани новини

30.05.2018 17:47

Борисов: Благодаря за срещата, Москва става столица на света

Видян 2226 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знаете какви проекти правим”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си президента на Русия Владимир Путин, която се състоя в Кремъл.


Путин приветства премиера Борисов и посочи, че се радва, че е приел поканата за визита в Москва. "Надявам се тази среща да създаде добри условия за развитие на нашите отношения", заяви той. От своя страна българският премиер изрази благодарности за поканата.


Борисов посочи, че двете страни могат да си сътрудничат и по темата Западни Балкани. Той е запознал  Путин с приоритетите по време на председателството на Съвета на ЕС и по-конкретно с изграждането на проекти за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност в региона.


Двамата са обсъдили и възможностите за разширяване на сътрудничеството в сферата на сигурността както на европейско, така и на междудържавно ниво.


Борисов пожела на Путин успех при провеждането на  предстоящото футболно първенство в Русия и отбеляза, че "Москва ще стане столица на света”.


 Преди това Борисов се срещна с руския си колега Дмитрий Медведев. Двамата обсъдиха задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, туризма и транспорта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тяни-Толкай 30.06.2019 14:08

    Тяни-Толкай - така видя Борисов журналистът Андрей Колесников в статия от 2009 г. във в. "Комерсант", която нашумя и у нас. Като разказа за срещата между Путин и Борисов в Гданск, на която премиерът не е успял да отговори ясно и конкретно на въпросите на Путин за бъдещето на трите енергийни проекта, договорени при Тройната коалиция, руският журналист описа Борисов така: "Дори лицето му издаваше, че е спортист, който не е научен да задава въпроси, както и да отговаря на такива. Просто Тегли-Бутай." Тегли-Бутай (на руски Тяни-Толкай) или Бутни-Дръпни, е персонаж от детските книжки на Корней Чуковски за д-р Охболи и от тези за д-р Дулитъл на Хю Лофтинг. Това е животно с две глави, едната от които се намира на мястото на задника му.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се