Свързани новини

30.05.2018 16:30

Ще има ли Бронзова къща?

Видян 1912 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Две седмици, след като 19 минути сравни снимки от първия ден, когато за нула време в чест на австрийския президент бяха сглобени няколко елемента от Бронзовата къща и няколко по-късно, колегата от сайта Площад Славейков Емил Георгиев също направи сравнение. И отново напредък няма. Само напомняме, че по официални данни "безплатният подарък" ни излиза поне 60 000 лв. за бетоновата основа. Колко още пари за охрана, почистване, разрешителни, това е тайна.
Напомняме също, че Бронзовата къща, която е смешно малък обект с 25 кв.м. основа, трябваше да е издигната още на старта на българското европредседателство през януари. То отива към своя край на 1 юли, а Къща няма. Дали пък проблемът не е, какъвто предположиха всички скулптори – недобре планираната конструкция от човек, който никога не е правил монумент, и заради това Общината не иска да рискува? Отговор няма. Още в началото на обсъжданията кметът Фандъкова даде да се разбере, че не е сред почитателите на доста спорната идея, но Столичният общински съвет даде зелена светлина за поставянето на обекта, заобикаляйки немалко задължителни изисквания и вървейки по тънките граници на закона.
„Вчера качих тези две снимки в една група, за да покажа как между 3 и 28 май работата по Бронзовата къща не е мръднала. Оттам започнаха да ме обвиняват, че това всъщност била една и съща снимка и дори бях обявен за измамник.
Ако и тук някой се кани да ми каже, че това е една и съща снимка, искам да попитам как, по дяволите, да направя различни снимки на едно и също място, след като там от 25 дни не се е случило нищо и на 28 май всичко си беше точно, както на 3 май!?”, пише Георгиев във Фейсбук.


Снимки: Емил Георгиев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Може да се построи и борисовата кула за да затварят и борисов вътре. Месинга и с охрана струва маса пари и няма перспектива. възможно е вече да са го отнесли.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от