Свързани новини

30.05.2018 12:28

ЕС предлага пълна забрана на пластмасовите вилици и други продукти

Видян 1419 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Европейската комисия предложи пълна забрана на някои пластмасови продукти за еднократна употреба и мерки за драстично намаляване на потреблението на други в последния натиск от страна на ЕС за намаляване на въглеродните емисии и морските отпадъци.


Забраната ще се прилага за пластмасови бутилки, прибори за хранене, чинии, сламки и пръчки за балони, според предложението, публикувано в понеделник, което подлежи на одобрение от правителствата на ЕС и Европейския парламент. Държавите-членки също ще бъдат принудени да намалят употребата на пластмасови контейнери за храни и чаши за напитки, като забранят тяхното безплатно разпространение.


Мерките идват, тъй като ЕС се стреми да завладее лидерството в създаването на устойчиви стоки, един пазар на стойност 2,5 трилиона евро, според Unilever. При някои пластмаси, които вероятно ще отнеме 1000 години, за да се разградят, ЕС предлага на компаниите да създадат системи за повторната им употреба.


Според предложението на Комисията държавите-членки ще трябва да изтеглят 90% от бутилките за напитките за еднократна употреба до 2025 г. От производителите също ще се изисква да се възползват от разходите за управление на отпадъците и да посочат как ще се изхвърлят отпадъците.


Предложената директива има за цел да спести на потребителите 6,5 милиарда евро годишно от 2025 г. и емисии на CO2, равняващи се на 3,4 милиона тона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат