Свързани новини

28.05.2018 15:05

10% шок на парното и 1,7% скок на тока са основателни, отсича шефът на КЕВР

Видян 2124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нов скок на цената на парното и топлата вода с 10%, след като миналогодишният шок беше с 23% нагоре е честитката за софиянците от КЕВР и Топлофикация. Според шефа на органа Иван Иванов такава стойност била справедлива: „има основание”, отсича той.


Иначе експертите му предложили 1,44% ръст и без да се отчита повишената котировка на природния газ. С цялата си наглост комисарите заявяват, че когато цената на синьото гориво била ниска, на парното падала.


Което е безумна лъжа, тъй като миналата година имахме незапомнен скок на парното с 23%. Постигна се непостижимото – стотици хиляди хора, които ще бъдат жертви на терористично спиране на топлата вода в най-горещите месеци, с тези цени сигурно ще искат по-дълго да ги оставят без възможност да се изкъпят, нищо че са граждани на столицата на Европейския съюз – нали му се водим председатели.


Моментът е чудесен, тъй като всеки се очаква петчленният състав на Върховния административен съд да потвърди решението на 3-членния, който определи като незаконна измислената „такса сградна инсталация”, според която половин София плаща парно, без да го има. Въпросът е дали съдът ще разшири определението си и ще накара Топлофикация да върне парите на всички за годините, през които съвършено безправно ги е начислявала, пък и лихви върху тях. Това със сигурност ще разори дружеството и ще бъде супер бомба преди изборите в нашия град идния септември.


Важно е да се каже, че в Пловдив, където топлофикацията е на австрийското дружество ЕВН, в което акционер е Община Виена, ще се радват на спад от 4%. За тях поскъпването на газа не важи ли, питаме настойчиво „експертите” от КЕВР и председателя му? Или просто фирмата се управлява добре, за разлика от софийската общинска?!


За десерт, между капките минава вдигането на тока за абонатите на ЧЕЗ „само” с 1,7%. Това пък става заради намаляването на друга измислена такса „задължения към обществото”, чрез която гражданите поемат разходите на монополистите. В противен случай и електричеството щеше да хвръкне с 10% поне.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог